Zaalvoetbalcompetitie Interliga fusioneert met Liga Veerle – competitie verloopt al 23 jaar probleemloos zonder scheidsrechters

Op de grote voetbaltornooien verdubbelde het aantal scheidsrechters de laatste jaren. De man of vrouw met het fluitje werd vroeger geassisteerd door twee lijnrechters. Er kwam een vierde referee bij om de wissels te organiseren en de heetgebakerde stafleden en reservespelers in te tomen en op iedere doellijn staat nog een extra arbiter die de schermutselingen voor het doel mee moet beoordelen. Daar kwam ook nog de VAR bij. Drie figuren die een betwiste fase minutenlang analyseren op een verzameling TV-schermen om daarna een vaak mathematisch onderbouwde beslissing te suggereren.

23 voetbal zonder scheidsrechters

Bij Interliga Scherpenheuvel-Zichem hebben ze daar hun bedenkingen bij. Al 23 jaar organiseren Marcel Stalmans en Kim Pittevils een regionale zaalvoetbalcompetitie zonder scheidsrechters. Al 23 jaar loopt dat goed. Als er een betwisting is maken de ploegen onderling uit hoe ze dat oplossen. “Onze regels zijn streng maar ze worden door iedereen gerespecteerd”, zegt Marcel Stalmans. “Als er iemand zich zou misdragen is die de volgende maand niet meer welkom.”

“We hebben een keer een ruzie gehad”, zegt Kim Pittevils. “Dat was niet in de competitie maar tijdens het tornooi dat we ieder jaar organiseren. Vreemd genoeg zetten we daar wel scheidsrechters in.”

Interliga fusioneert met Liga Veerle

Het nieuwe seizoen dat er aankomt is erg belangrijk voor Interliga. In het tussenseizoen kwam er een fusie met Liga Veerle tot stand. De naam werd aangepast en is voortaan Interliga Hageland-Zuiderkempen. Momenteel nemen 16 clubs deel aan de competitie maar dat aantal kan nog stijgen. De veteranenreeks Interliga + telt ook al 9 teams zodat de federatie momenteel een recordaantal van 25 aangesloten clubs telt. .
Die spelen tussen september 2019 en juni 2020 maar liefst 327 wedstrijden tegen mekaar, het jaarlijks tornooi inbegrepen. “We zijn nu al bezig met de voorbereiding van het 25-jarig jubileum”, zegt Marcel Stalmans. “Daar willen we echt iets speciaals van maken.”

Wie meer wil weten over de aanpak van Interliga of zelf ook een potje wil meevoetballen kan contact opnemen met Marcel Stalmans op nummer 0473 424200

Geef een reactie