Supertalent uit Italië komt wereldkampioenenteam Hayabusa versterken

Hayabusa, het topsportteam van defensie, is al jarenlang de onbetwiste nummer 1 in de wereld van het skydiven. De jongens willen dat ook het volgende decennium zo houden en daarom doen ze aan carrièreplanning. Cameraman Luc Van Britsom gaat volgend jaar op pensioen. Hij is er nog wel bij voor het wereldkampioenschap outdoor in het Syberische Tanay.

Na dat wereldkampioenschap neemt David Grauwels zijn rol als cameraman over. David wordt op zijn beurt in de formatie vervangen door de Italiaan Michele Silvi. De jongen wordt als een van de meest getalenteerde skydivers van Europa beschouwd; Hij heeft momenteel een duizendtal sprongen en heeft dus nog een zeer grote progressiemarge.

David Grauwels ontdekte talentvolle Italiaan

Het team keek al een tijdje uit naar een extra teamlid. Ze werken al jaren zonder reservespringer maar daardoor is er ook geen instroom van talent. In eigen land stak niemand er echt boven uit. David Grauwels geeft echter ook clinics voor de Italiaanse nationale ploeg en daar ontdekte hij het uitzonderlijke talent van Michele Silvi.

Master in sportwetenschappen

De zesentwintigjarige Italiaan uit Puglia behaalde een masterdiploma in sportwetenschappen en een bachelor in computerwetenschappen. Toch droomt hij maar van één ding: wereldkampioen skydiven worden. Een match made in heaven dus, letterlijk zelfs. “De Italiaan wordt als een van de meest getalenteerde jonge skydivers beschouwd”, zegt teambegeleider Luc Roskams. “Hij zal op termijn het niveau van het team zeker kunnen bestendigen en misschien zelf verbeteren.”

“Het dossier was om allerlei redenen niet eenvoudig”, zegt commandant Roskams. “De teamleden van Hayabusa moeten militair zijn in het Belgische leger. Dat kan maar tot je 27ste. Hayabusa traint bovendien in België en in Spanje en dus moest de jonge Italiaan verkassen.” Commandant Roskams en zijn team hadden het dossier echter uitstekend voorbereid en uiteindelijk ging men bij defensie akkoord met de overgang. Ook al omdat de Italiaanse skydiver in geen tijd Frans leerde en zijn dossier ook in het Frans verdedigde. Gelukkig maar. De belangrijkste concurrent van Hayabusa is Arizona Airspeed en zij zagen dit jaar een van hun sleutelfiguren uitvallen. Blijkbaar stond Michele Silvi ook bij hen op de radar.

Basisopleiding in Arlon

Vrijdagmiddag landde Michele Silvi in Charleroi. Hij werd opgehaald door Luc Van Britsom en in Schaffen stonden commandant Luc Roskams en bevelhebber van het trainingscentum majoor Erwin Van Der Heyden hem op te wachten.

Volgende maandag wordt de Italiaan in Arlon verwacht. Daar zal hij drie maanden basisopleiding krijgen. Hij heeft ook een kamer in de basis in Schaffen zodat hij tijdens de weekends ook kan komen trainen. Na zijn basisopleiding wordt hij volwaardig lid van Hayabusa. Voorlopig is dat als reserve. Michele Silvi moet eerst op een evenwaardig niveau komen als zijn nieuwe teammaten en hij moet ook de typische stijlfiguren aanleren. Er is echter ook een juridische reden. De topsporter maakte deel uit van de Italiaanse federatie. Als hij voor een andere federatie wil uitkomen legt de FAI een afkoelingsperiode van twee jaar op na zijn laatste officiële wedstrijd. Michele Silvi stopte eerder dit jaar eerder onverwacht bij zijn team Amnesya FlyX. Het werd pas later duidelijk dat hij dat deed om sneller te kunnen inschuiven bij Hayabusa.

Geef een reactie