Toekomstig bevelhebber SOR Tom Bilo aanwezig tijdens open dag in Schaffen

Zowat de volledige top van het regiment paracommando kwam donderdag naar de open dag van het trainingscentrum in Schaffen. Onder hen ook kolonel-stafbrevethouder Tom Bilo.

De kolonel zal volgende dinsdag 3 september het commando van het Special Operations Regiment (SOR) overnemen van kolonel Vincent Descheemaeker. Die wordt op zijn beurt directeur van het Special Operations Command (SOCOM). De indeplaatsstelling gebeurt ook in Schaffen. Er zal dat een zogenaamde dynamische evacuatie plaats vinden en dat belooft een spectakelstukje te worden.

Tom Bilo werkte de eerste elf jaar van zijn carrière in diverse leidinggevende functies bij het 1ste para in Diest. Daarna werd hij verder klaargestoomd in een reeks staffuncties en door opdrachten voor de Koninklijke Militaire School. Van 2011 tot 2014 kreeg Tom Bilo de leiding over de special forces group. In 2014 vertrok hij opnieuw naar de militaire staf.

Het SOR is de nieuwe structuur waarin het 3de bataljon parachutisten, het 2de bataljon commando’s, hun aanverwante trainingscentra en de special forces group zijn samengebracht.

Het SOCOM coördineert de samenwerking van het SOR met de andere componenten uit de land-, lucht- en zeemacht en de medische component maar ook met buitenlandse troepen die bij een operatie betrokken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.