Youtube-sterren moeten toerisme in Diest een boost geven

Toerisme Diest gaat een koppel Youtube-sterren inschakelen in de citymarketingstrategie. Eric en Allison waren zaterdag op de Fly&Drive in Schaffen. Zondag proefden ze biertjes op de Streekbierenmarkt. En maandag gaan ze rondwandelen in de stad. De citadel en het begijnhof zijn de ankerpunten maar het is de bedoeling om alle belangrijke toeristische troeven van Diest in beeld te brengen. Het vrolijke stel verblijft in B&B De Mout van horecabaas Jan Van Roey.

Shiny happy people

Youtube is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke mediakanalen. Dat levert ook mediasterren op. De toeristische sector spint daar stevig garen bij. De echte toppers hebben miljoenen volgers. Ze posten filmpjes van de meest idyllische hotspots en beleven bangelijk knappe avonturen op plaatsen waar je nauwelijks nog weg zou willen. Dat charmeert reizigers uiteraard. Shiny happy people zijn het. Mensen die nooit last lijken te hebben van de struikelstenen die iedereen wel eens tegen komt. Ze hebben ook allemaal een typische pose voor foto en film. Allison bijvoorbeeld, investeerde in een sprankelend wit gebit dat ze accentueert met witte lipstick. Ze gaat breedlachend op alle foto’s terwijl ze haar ogen wat geheimzinnig dicht knijpt. Eric trekt dan weer een gekke bek en spert zijn ogen erg ver open . Hij lijkt voortdurend te schrikken maar hij vergeet haast nooit om zijn dure Sony-camera opvallend te tonen.

Sponsoring

Dat haast sprookjesachtige bestaan levert de globetrotters pakken geld op. Als ze genoeg volgers hebben krijgen ze een stevige vergoeding van Youtube. Om een filmpje te bekijken moet je wel eerste een paar promo’s doorworstelen waar Youtube dan weer beter van wordt. Uiteraard laten de nieuwe mediasterren zich ook royaal sponsoren. Product placement dus. Voeding, reisspullen, cosmetica, kledij en alles wat je dagdagelijks tegenkomt passeert de revue in de meestal grappige filmpjes. Als er voor betaald wordt uiteraard.

Je kan ook lid worden van een Youtube-kanaal. Dat kost een paar schamele euro’s maar je geniet ook van een aantal voordelen. Korting op de producten van hun sponsors bijvoorbeeld. En natuurlijk hebben Youtubers een eigen kledinglijn en vaak ook wat andere, gepersonaliseerde hebbedingetjes.

Globetrotters

Eric en Allison bouwen nog aan die weg. Met bijna 265.000 volgers staan ze lang nog niet in de top maar toch kunnen ze al aardig leven van al dat gefilm. Ze zijn afkomstig uit San Francisco maar officieel wonen ze in Texas. Daar zijn ze echter al vier jaar nauwelijks geweest en het lijkt erop dat ze er ook niet snel gaan terugkeren. Na Diest trekken ze naar het Groothertogdom Luxemburg en daarna gaan ze kort even de grens met Frankrijk over. Later staat Noord-Europa op de planning maar ze keren nog even terug naar België. Allicht wordt dat een bezoekje aan Leuven.

Diestse bieren

Het olijke dua passeerde aan de stand van Franky Buvens waar ze Blondin en Rost proefden. Dat laatste bier won vorig jaar een gouden medaillen tijdens de World Beer Awards in Londen en ook dit jaar sleepte Frank een bronzen medaille mee naar huis. Ze proefden ook Loterbol en Allison ging helemaal over de stang voor een Gildenbier.

Het is nu uitkijken naar het filmpje dat de Youtubers afleveren. Je kan het zelf volgen hun kanaal The Endless Adventure

One comment

Geef een reactie