Stadsbrouwerij Aarschot ontwikkelt eigen herbruikbare drinkbekers

De Stadsbrouwerij in Aarschot neemt de strijd tegen het plastic serieus. Ze ontwierpen hun eigen herbruikbare bekers en stellen die ter beschikking voor evenementen waar hun biertjes worden geschonken.

Kleine voetafdruk

De Stadsbrouwerij en ’t Bruine Café zijn volop bezig om hun voetafdruk te verkleinen. Ze gebruiken al geen plastic rietjes meer en de koekjes voor bij de koffie komen in bulk van een lokale streekproducent.

Geen verschil met echt glas

Om die trend verder te zetten, ontwierpen ze nu ook een eigen herbruikbare beker. Het model van de beker is identiek aan het model van de glazen dat ze gebruiken voor de gegeerde Gasthuistripel. Het plastic is duurzaam en bpa-vrij. De beker oogt zoals een glas, maar is onbreekbaar. Het is nauwelijks te onderscheiden van het echte tripelglas.

Bekers ter beschikking

De stadsbrouwerij stelt de herbruikbare bekers ook ter beschikking van Aarschotse evenementen die stadsbieren van zowel de Stadsbrouwerij als andere Aarschotse brouwerijen schenken.

Geef een reactie