Kolonie ooievaars geland in Diest

Maandag in de vooravond landde een opvallend grote groep ooievaars aan de Rasop in Diest. Wie aan het kruispunt passeerde kon zijn ogen maar moeilijk geloven. De flitspalen, de verlichtingspalen en de verkeerslichten zaten vol met de imposante vogels. Later tijdens de avond verdwenen de dieren, uitgezonderd twee exemplaren. Eentje bleef op het dak van een woning zitten en de tweede zat op een verlichtingspaal die over het kruispunt hangt.

Vorige week zorgde een groep van liefst 383 ooievaars voor spektakel in Maaseik. Die dieren bleken uit Nederland te komen en ze waren op weg naar Noord-Afrika om daar te overwinteren.

Diest heeft een verleden met ooievaars. In 2016 werd een broedpaal voor de dieren geplaatst in het bezoekerscentrum Webbekoms Broek. Dat leverde twee jaar later op. Op 9 april 2018 arriveerde een koppel parende ooievaars in het Ecocentrum.

Geef een reactie