De Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek produceert Feniks, de wijn uit soapserie Thuis

Fans van de soapserie Thuis moesten vorig seizoen afscheid nemen van Steven. In de serie krijgt het personage dat gespeeld werd door Ben Van Ostade, af te rekenen met de voorlopig ongeneeselijke spierzenuwaandoening ALS. Hij kiest voor euthanasie en overlijdt in de armen van zijn vrouw Rosa en in het bijzijn van zijn zoon Kobe.

Voor zijn overlijden presenteert Steven een fles Feniks, dat is een nieuwe wijn die gemaakt wordt op het wijndomein Stevenson dat hij samen met zijn zoon bewerkt. De naam is symbolisch gekozen. Iedere oogst is telkens weer een beetje nieuw leven voor Steven.

Feniks volgende week in de winkel

Feniks bleef voorlopig pure fictie maar tijdens een live-uitzending van Radio 2 in het wijndomein Hagelander in Rillaar, werd de eerste effectief gebottelde fles Feniks gepresenteerd. De wijn is vanaf volgende week verkrijgbaar en gaat 12,5 euro kosten.

De scenes in het wijndomein Stevenson worden gefilmd in De Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek. Zaakvoerder Gerry Calders van De Petrushoeve is de man die Feniks creëerde. Hij was uiteraard aanwezig tijdens de presentatie maar de wijnbouwer had daar nog een andere reden voor. Gerry Calders nam onlangs ook de uitbating van Hagelander in Rillaar over. Het domein blijft eigendom van politicus Rik Daems.

“De uitbating van Hagelander staat los van onze activiteiten in de Petrushoeve”, zegt Gerry Calders. “In Rillaar telen we druiven voor mousserende wijnen. Die zijn bestemd voor een wijndomein in het Heuvelland. Allicht zullen we de accomodatie vooral richten naar de ontvangst van groepen maar we gaan tijdens de volgende weken definitief beslissen hoe onze aanpak er effectief gaat uitzien.

Naast een wijngaard heeft Hagelander een klein wijnmuseum, een zaal waar proeverijen kunnen plaats vinden en een taverne met een beperkte keuken. Gerry Calders zal er niet enkel zijn eigen wijnen aanbieden. Hij wil ieder weekend de wijnen van een tweetal collega’s in het Hageland opnemen in zijn aanbod.

Geef een reactie