Noche Musical in Diest met resident-DJ Eddy “alles geven” Goris van Viertap Rillaar

De vooravond van half oogst is in Diest al een paar jaar de aanleiding voor een zwoel latinofeestje met een swingende salsaband, een DJ die de warme ritmes van Zuid-Amerika slim mixt met oldies en popcorn en vooral veel mensen die lekker uit de bol willen gaan. Salsa Noche, heette die party. Maar dit jaar is die lekker bekkende titel open getrokken. Het wordt Noche Musical en daar heeft organisator Martine Germeys een goede reden voor.

De salsaband van Daniel Lopez en D’Love spelen de houten planken uit de dansvloer maar wat daarna komt is veel breder dan enkel zuidamerikaanse ritmes. De adepten van de zwoele heupbeweging wagen zich ook graag aan een krakende oldie of swingende dansklassieker. Het soort van dansmuziek waar De Viertap in Rillaar aan het einde van de vorige eeuw wereldfaam mee maakte in België en omgeving. Het woord bestond nog niet maar Eddy Goris was in dat danspaleis jarenlang de resident-DJ. Patron Karel Buelens monsterde aan de ingang iedereen die binnenkwam. Geflankeerd door een buitenwipper die het predikaat kleerkast ver oversteeg. De garçons waren vlotte gasten die nachtenlang bakkenTuborg en Carlsberg versleepten maar nog liever, een straffe mix met gin of Bacardi serveerden. Allemaal op de tonen van Donna Summer, Petula Clarck en Peggy Lee maar ook The Simple Minds en U2 met Eddy Goris achter de draaitafels. Woensdagavond draait die voorloper van de DJ-sterren op de markt in Diest. De avond is nu al simpel samen te vatten. Alles geven wordt de slagzin van een bangelijke avond. Ze beginnen eraan rond 18.00 uur en het dansfeest is gratis. Er ligt een perfect uitgepaste houten dansvloer, er staan foodtrucks en de zeldzame bui die kan vallen krijgt nauwelijks impact tegen zoveel passie en enthousiasme.

Vorig jaar zag het er zo uit.

Geef een reactie