Vijftienjarige opgepakt en verdacht voor dealen van drugs in park cerckel in Diest

Vorige zaterdag, 3 augustus, controleerde een ploeg van de politiezone Demerdal omstreeks 19.30 uur een groepje jongeren in Park Cerckel in Diest. De agenten stelden vast dat een gebruikershoeveelheid drugs werd weg geworpen en verscherpten de controle. Er waren zeven jongeren betrokken bij de actie. Vijf van hen waren minderjarig en twee waren achttien jaar.

In de directe omgeving van het groepje werden verschillende soorten drugs aangetroffen, onder andere een dealers-hoeveelheid cannabis, een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal. De jongeren wilden in eerste instantie niet aangeven van wie de drugs waren. Ze werden daarom allemaal gearresteerd voor de duur van het onderzoek en overgebracht naar het politiehuis in Diest. De ouders van de minderjarigen werden geïnformeerd over de feiten en op enkele adressen werd een huiszoeking uitgevoerd.
Een minderjarig meisje van vijftien jaar bleek uiteindelijk een belangrijk aandeel te hebben in de zaak. Zij moest zich op maandag 5 augustus 2019 aanbieden bij de jeugdrechter in Leuven. Ze kreeg huisarrest opgelegd en moet een leerproject volgen over de omgang met drugs. De andere jongeren worden later uitgenodigd voor een verhoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.