Dorpsfeest Ramblas Terras wordt hoogtepunt van een internationaal getint augustusprogramma in Stamineeke Webbekom

PUBLISCOPIE

In Stamineeke Webbekom vielen de klanten de laatste weken van de ene verbazing in de andere. Maaike Van den dries pakte uit met een verrassend straf programma. Het extra optreden van Raised Right Men bracht drie kleppers als Kirri Valvekens, David Ronaldo en Joshua Vercammen samen in de muziekkroeg. Virtuoos gitaarspel en de rauwe stem van David Ronaldo afgetoetst aan de meer gepolijste stemmen van Kirri en Joshua gaf extra cachet aan een selectie van klassiekers uit de popmuziek.

Klanten smaken mix van beatbox en loop station

Twee dagen later stond een vriendelijke spring-in-het-veld uit het Engelse Worchester in het vaalgrijze licht van de kroeg. Funke & The Two Tone Baby kondigde zelf op voorhand aan dat hij zou beatboxen maar hij gebruikte godbetert ook een loop-station. Dat toestel laat toe om live rifjes te spelen en op te nemen en die dan later in het nummer te hergebruiken. Ed Sheeran is er een meester in maar Funke met de maffe hoed deed in niks onder bij de wereldster. Hij wisselde zijn enthousiaste zangstijl af met een straf randje beatboxen. In een covergezind milieu als Stamineeke Webbekom verwacht je dat dit verrassend getalenteerd baasje een select publiek gaat aanspreken. Niets daarvan. Het terras genoot mee en het café ging uit zijn dak. Funke pakte Webbekom met veel ontwapenende overtuiging helemaal in.

Djempi en Bontempi

Vandaag, maandag 5 augustus, beginnen ze in de tofste muziekkroeg van het Hageland aan een nieuwe maand. De eerste act past helemaal in de typische stijl die in het verleden het meest gesmaakt werd door het publiek van ‘t Stamineeke. Twee akoestische gitaren, twee harmonieuze stemmen, twee uiterst ervaren muzikanten. Djempi en Bontempi. De namen verwijzen naar grote koereurs, de muziek zal klinken als de zingende ketting van koersfiets in volle afdaling.

Rockabilly, western swing en bluegrass

Op maandag 12.08 moet Stamineeke Webbekom te klein zijn. Dan staan Patrick Tretreault & the Pride of the North Bank op de affiche. Zij brengen rockabilly en western swing maar ook een ferme scheut bluegrass en ragtime. De stevig in het baardhaard zittende Patrick Tretreault krijgt versterking van Buck Ryan en Scott Stevens. Drie meesters op gitaar, mandoline en fiddle. Verwacht u aan het beste repertoire uit dit genre, vaak met een verrasende interpretatie.

Je kan verder lezen na het filmpje

Rocco di Turi & Friends sluiten wijkfeest Ramblas Terras af

Dat pareltje uit de VS is de perfecte inleiding naar het dorpsfestival Ramblas Terras. Muziek is de ruggengraat van dit buurtfeest maar er is ook kinderanimatie met grime en een springkasteel, barbier Steve trimt je baard- en hoofdhaar, je kan proeven van kwaliteitsvlees op de barbecue en er is een pastabuffet.

De affiche oogt erg gevarieerd. Ramblas terras start integer met Flinter. Lara Hoeyberghs heeft een bloedmooie stem en die krijgt omkadering van Florian Soret op piano en Sander Volders op contrabas. Easy-listening als opener. Perfect om in de sfeer te komen. Dan volgen Cousin Made. Drie neven, drie stemmen die perfect in harmonie zijn. Zij overtuigden al eerder in ‘t Stamineeke en ze zijn het perfecte opstapje naar The Vixen 5, het project waar Bert Voordeckers startte en waar hij na zijn uitstap na The Voice, ook weer thuiskwam. Live-covermuziek tegen een verschroeiend tempo maar afgewisseld met de beste ballads en slepers uit de popmuziek.

Het slotakkoord is voor Rocco di Turi & Friends. Ongecompliceerd meesterschap met een selectie rockklassiekers en de beste Italiaanse popnummers. De familie en de vriendenkring van Rocco klinkt als een opsomming van de topmuzikanten in Vlaanderen. Je weet amper een paar dagen op voorhand wie er deze keer weer meejamt maar je weet altijd dat het verbazende kwaliteit is.

Na deze Italiaanse wervelwind is er maar een mogelijk slot. Funky beats, exotische balkanmuziek en electroswing van DJ Antoine slepen de Ramblassers de nacht in.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Kom met de fiets

De omgeving van Stamineeke Webbekom is een pareltje om te fietsen. Route 34 van het Fietsroutenetwerk passeert langs de toog van het bruinste café. Het pas geopende vintageterras met fietsparking is een uitnodiging om de auto thuis te laten en de tweewieler te nemen. Als er ergens iets piept of sleept aan je fiets kan je dat meteen laten oplossen. Steven Rombauts van FietsSOS rijdt zijn mobiele atelier naar de kerktoren van Webbekom. Herstellingen gebeuren gratis, je betaalt enkel voor de onderdelen.

Ramblas Terras vindt plaats op zondag 18 augustus. Het muziekprogramma start om 15 uur.

Verlof en daarna duivels goddelijke muziek uit de VS

Festivalletjes organiseren kruipt in de kleren. Tijd voor verlof dus. Stamineeke Webbekom sluit van 19 augustus tot en met 25 augustus. Op 26 augustus is er al opnieuw muziek. En niet zomaar een groepje. Hymnforher, dat zijn Wayne Waxing en Lucy Tight uit de VS. Zij maken een tour van drie maanden in Europa en dan mag Stamineeke Webbekom niet ontbreken natuurlijk. Psychedelisch getinte Indie-Pop-Rock-Americana. Hun muziek is een moeilijk te definieren mix van duivelse goddelijkheid. Net als de eerder genoemde Funke & The Two tone Baby speelden ook zij op Glastonbury. Kwaliteit gegarandeerd.

Geef een reactie