Oan ‘t Fontainke schenkt opbrengst kermistombola aan Lolands – ook Lolands cocktailbar is groot succes

Augustus is alweer een eindje op weg en dan komt het allicht grootste tuinfeest van Vlaanderen kortbij. Lolands vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september maar de acties om het ALS-Lavers fonds te steunen lopen volop. Vorige vrijdag organiseerden Elke en Marc Vandenberg de traditionele kermisbarbecue. Tussen 17.30 en 21 uur zat het straatterras permanent vol en al die barbecuefanaten kochten ook volop tombolatickets. Ieder ticketje was aan een prijs verbonden die je ook meteen kon meenemen. De opbrengst van de tombola gaat integraal naar Lolands. André Laevers en Magda Meurrens, de ouders van Lo Laevers die overleed aan ALS, waren zelf ook aanwezig.

Vorige donderdag, op de zogenaamde grote dag van de kermis in Scherpenheuvel, vond de Lolands Cocktailbar plaats op het plein voor de basiliek. Zowat iedereen die het project van Lolands een warm hart toedraagt, komt hier een of meerdere cocktails of mocktails achterover kappen. De bar is ieder jaar ook de aanleiding voor de stichters van de eerste jeugdclub in Scherpenheuvel, de Maibock, om af te spreken. Ze zijn ondertussen uitgewaaierd naar alle hoeken van Vlaanderen en omstreken maar voor deze gelegenheid komen ze graag terug naar de heimat.

Klik op de banner als je meer wil weten over Lolands 2019. Je kan je tickets online bestellen op de site van de organisatie van het festival.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Kon helaas bij geen van beide aanwezig zijn maar op 13 september staan de zussen op de Lolands weide om te swingen en de dag nadien om de feestvierders hun (accidentele) wondjes te voorzien van de nodige pleisters.

Geef een reactie