Oan ‘t Fontainke heeft nog een stevig kermisprogramma op de affiche staan

PUBLISCOPIE

Het eerste weekend van de plezantste kermis van het Hageland viel in het water. Letterlijk. Maar daar trokken ze zich in Oan ‘t Fontainke niet echt veel van aan. De ploeterzwembadjes die de tropische hitte moesten opvangen werden aan de kant geschoven en de terrasparaplu’s schurkten wat korter tegen mekaar aan. DJ Tricky zorgde voor ambiance en het enthousiasme van Marc en Elke zorgde voor de rest van de kermissfeer.

Maandag en dinsdag schoof de zon weer door het zwerk en de klanten van het plezantste praatcafé van Scherpenheuvel trokken hun dansbenen aan. Uitbater Marc Vandenberg moest vorig jaar nog rekening houden met het verkeer dat aan het café passeert. In samenspraak met het stadsbestuur werd daar dit jaar een mouw aangepast. De straat is op alle drukke kermismomenten afgesloten. Dat is uiteindelijk voor iedereen een veilige situatie.

Je kan verder lezen na de foto’s

Donderdag 1 augustus begint deel 2 van een alweer erg succesvolle kermis. In het centrum trekt de Lolandsbar veel extra bezoekers aan en een groot deel daarvan zakt in de late uurtjes zeker af naar de open-air dansvloer van Oan ‘t Fontainke. Huis-DJ Tricky mixt oldies, popcorn en rock & roll tot een wervelend feestje.

Kermisbarbecue

Vrijdag 2 augustus organiseren Elke en Marc hun kermisbarbecue met de bekende tombola. De klanten kunnen een stevige basis leggen voor alweer een straffe after-party. Maar je kan op het terras van het café ook prima naar het vuurwerk kijken.

Emely & The 4 Stars

Zaterdag 3 en zondag 4 augustus tekent DJ Tricky opnieuw voor ambiance maar zondag in de vooravond (18 uur) speelt de live-coverband Emely & the 4 stars nog een stevige set klassiekers. In die groep speelt onder meer Sus Exelmans mee. Deze specialist van The Shadows wordt als een van de beste gitaristen van Vlaanderen beschouwd. De man beschikt ook over een uitzonderlijke collectie gitaren.

Geef een reactie