Bekkevoort zet stoepborden in tegen hondenpoep

Niks zo vervelend als hondenpoep aan je pas geblonken schoenen. De gemeente Bekkevoort wil de inwoners met stoepborden sensibiliseren om die troep meteen op te ruimen.

Op die stoepborden staat de duidelijke boodschap dat hondeneigenaars de hondenpoep moeten opruimen en niet zomaar in de berm of op de stoep mogen laten liggen. Wie dat niet doet riskeert een boete van maximaal 350 euro. De stoepborden staan niet altijd op dezelfde plaats. Ze zullen met een rotatieplan op het ganse grondgebied ingezet worden.

Hondenpoepbuizen

Er komen in een volgende fase ook hondenpoepbuizen in de gemeente. Die dienen om de zakjes met hondenpoep in te deponeren tijdens een wandeling met je hond. De actie kadert in het coachingtraject Mooimakers.

Geef een reactie