Terugblik op Retro Jardin

Er staat alweer een bijzonder druk weekend voor de deur in het Hageland. Maar we blijkken graag nog even terug naar vorige zondag. In het Cerckel park vond Retro Jardin plaats. Dat park ademt nostalgie en het is dan ook een uitgelezen locatie om een retrofeestje op te tuigen;

Het concept barst overigens uit de voegen van het park. De oldtimers worden al een paar jaar geconcentreerd op de Kaai en op de Grote Markt. Op die manier creëren de organisatoren een soort wandelboulevard langs de Demer naar de Michel Theysstraat. Leuk gezien. Op die manier wordt Retro Jardin een beetje Montmartre in het Hageland.

In de Michel Theysstraat kregen lokale muziekgroepjes een kans. Zij worden omgord door kraampjes met snuisterijen waar het hipstervolk zich een gat in de portefeuille aan kan opdoen. Hipsters dus. Prachtig uitgedost in sprookjesachtig aandoende kleren. De heren met stevig krullende snorren, gemillimeeterde baarden en stijf in de gel gepimpt haar. Tattoo’s zijn verplichte accessoires. De dames met bloemen in het ingewikkeld geconstrueerd kapsel, opvallende lipstick en contrasterende oorbellen.

De nadruk lag dit jaar vooral op muziek, dans en flaneren. De animatie was wat minder pompeus uitgebouwd; Retro jardin is gezelligheid, warmte, vriendelijkheid en ongestoord genieten. Meer moet dat niet zijn.

Je kan hieronder alle foto’s bekijken. Freddy Ector maakte ook een tof filmpje. We hebben al het beeldmateriaal ook op een fotopagina geplaatst in het tabblad Plezant Hageland.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.