Grootste springkastelenpark van België staat dit weekend in Schoonderbuken

Het kan nog altijd een beetje groter, moeten ze bij KWB Schoonderbuken gedacht hebben. Dit weekend staat het grootste springkastelenpark van belgië op het voetbalterrein van de deelgemeente.

Het springkastelendorp is een aaneenschakeling van 35 afzonderlijke elementen die samen 50 meter lang en 35 meter breed zijn. Het ganse gevaart weegt 10.000 kilogram. Het duurt vijf uur om alle attracties op te blazen.

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

Veiligheid primeert

Het speeldorp wordt opgebouwd door de firma Jumperke uit Heist-op-den-Berg. Professionals uiteraard. De veiligheid primeert. Initiatiefnemer Tom Staels en zijn team hebben op last van brandweer en politie, een stevig gedocumenteerd veiligheidsplan moeten uitwerken. Het springkastelendorp heeft een doorzichtige boarding die op ieder moment snel kan geopend worden voor een eventuele evacuatie. Er zijn permanent stewards aanwezig die via zeventien ingangen kunnen tussenkomen. Het Rode Kruis Vlaanderen heeft het ganse weekend een EHBO-stand ter plaatse. De organisatoren moeten ook permanent in verbinding staan met een weerman en dat kan vrijdag, op de openingsdag, al meteen van pâs komen. De aangekondigde regen kan gepaard gaan met hevig onweer en het KMI kondigde code geel aan.

Dagpas kost 10 euro, weekendpas 15 euro

Wie zich een dagje wil gaan afbeulen in het kinderdorp betaalt daar een schampere 10 euro voor. Een weekendpas kost 15 euro. De springkastelen zijn toegankelijk tot 14 jaar maar er is ook aan de ouders gedacht. KWB tapt een frisse pint en voor wie honger krijgt van al dat gespring zijn er snacks.

Het springkastelenfestival van de KWB vindt plaats op het voetbalterrein in de Houwaartstraat . Het park is open op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli , telkens van 10 tot 19 uur.

2 comments

Geef een reactie