Ketnet Zomertour krijgt zone voor andersvalide of zieke kinderen in Diest

Op zondag 25 augustus vindt de Ketnet Zomertour opnieuw plaats in Diest. Voor het podium wordt een zone voorzien voor kinderen met autisme, epilepsie of een fysieke of mentale handicap. Zo kunnen ook zij de zomertour optimaal beleven. Deze zone zal de hele namiddag toegankelijk zijn.

Wie komt in aanmerking voor de rustige zone?

Wie een kind heeft dat de show in deze zone wil bijwonen kan bij de dienst Onthaal van het stadhuis een speciaal toegangsbandje ophalen. Dat kan vanaf maandag 29 juli tot en met woensdag 21 augustus 2019. De stadsmedewerkers zijn niet bevoegd zijn om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare handicap. Daarom moet je altijd een geldige verklaring kunnen voorleggen in de vorm van een autipas, European Disability Card of een medisch attest dat de aandoening aantoont.

De kinderen die in aanmerking komen krijgen, samen met één begeleider, toegang tot deze afgebakende zone. Een begeleider dient minimaal 16 jaar oud te zijn en moet in staat zijn om de persoon met een handicap die hij/zij begeleidt, te helpen waar nodig. Deze persoon moet op voorhand een toegangsbandje aanvragen met zijn identiteitskaart.

Throwback 2018

De Ketnet Zomertour zorgt telkens weer voor een stevige volksverhuizing naar de markt in Diest. Je kan hieronder een paar sfeerbeelden van vorig jaar bekijken.

Bekijk hier alle foto’s van Ketnet Zomertour 2018 op de fotopagina.

Wij maken dit jaar opnieuw een uitgebreide fotopagina van de Ketnet Zomertour. Partner worden? Stuur ons een mail om alle informatie op te vragen.

Geef een reactie