Gevaarlijke klinkertjes op kruispunt Den Egger verdwijnen

Het kruispunt tussen de August Nihoulstraat en de Michel Janssensstraat tegenover parking Den Egger in Scherpenheuvel, wordt momenteel heraangelegd. De siersteentjes die daar lagen waren al langer een gevaar voor fietsers. De zware transporten met uitgegraven aarde die vanop de werf aan parking Stadhuis plaats vonden, zorgden ervoor dat dit fantasietje er compleet verzakt en kapotgereden bij lag.

De arduinen klinkertjes worden momenteel vervangen door uitgewassen beton. Dat gebeurde eerder ook al op het kruispunt van de August Nihoulstraat met de Prattenborgstraat. Volgens een mededeling op de website van de stad zal de aannemer tegen het einde van de week de nieuwe betonverharding aanleggen. In principe kan de parking dan tegen de start van de kermis opnieuw opengesteld worden.

Vergelijkbare werf kreeg verwarrend verloop

Bij de vergelijkbare herstelling van het kruispunt August Nihoulstraat met de Prattenborgstraat vorig jaar in augustus, ontaardde die planning in de grootste verwarring. De aannemer had toen meer tijd nodig dan aanvankelijk voorzien, omdat er stoepen moesten worden geplaatst maar ook omdat het beton niet kon gegoten worden wegens te droog weer. De wegomleiding was toen vrij complex omdat dat kruispunt voor een belangrijk gedeelte van het verkeer de toegangsweg naar het centrum is. Dat is nu minder het geval. In eerste instantie werd die werf destijds met twee weken verlengd. Toenmalig schepen en huidig voorzitter van de gemeenteraad Marleen Van Meeuwen baseerde die beslissing toen op de garantie die anders zou vervallen. Maar een paar dagen later werd het kruispunt dan toch totaal onverwacht opengesteld.

Nauwelijks communicatie

De impact van deze werf is minder ingrijpend dan die van vorig jaar. Maar toch is de communicatie erover erg beperkt. Veel meer dan een kort bericht op de website van de stad en een plannetje met een summiere handgeschreven aanduiding over het traject van de omleiding is er niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.