Inwonersaantal Bekkevoort blijft stijgen, instroom niet-Belgen zeer beperkt

Kennismakingsmeetings voor nieuwe inwoners, het is een gebruik dat al enkele jaren vaste prik is in veel gemeenten. In Bekkevoort werden in juni 295 nieuwe dorpsgenoten uitgenodigd voor zo’n bijeenkomst. Het gaat over de mensen die op het grondgebied van de gemeente kwamen wonen tussen 1 januari 2018 en 31 december 2018.

Er waren 253 nieuwelingen met de Belgische nationaliteit. De 42 anderen komen uit zeven verschillende landen.

  • Duitsland: 1
  • Marokko: 2
  • Nederland: 8
  • Polen: 7
  • Russische Federatie: 1
  • Afghanen of van Afghaanse herkomst: 4
  • Syrië of van Syrische Herkomst: 9
  • Irak of van Irakese herkomst: 10
Percentage van niet-Belgen blijft uiterst beperkt

De instroom van mensen met een andere origine blijft uiterst beperkt in Bekkevoort. Slechts 3,74% van de bevolking is van vreemde origine. Drie kwart van hen (74,71%) woont in Bekkevoort zelf. In Molenbeek-Wersbeek woont 16,03% en de resterende 9,25% woont in Assent.

De niet-Belgen in Bekkevoort zijn hoofdzakelijk Europeanen. (63,60% of 166 op een totaal van 261). De andere niet-Belgen zijn afkomstig uit 25 andere niet-Europese landen.

Inwonersaantal blijft stijgen

Bekkevoort heeft de laatste jaren een zware inspanning gedaan om nieuwe inwoners aan te trekken. Op verschillende plaatsen in het centrum werden nieuwe, meestal hoogwaardige, woonzones gecreëerd. Dat is een bewuste strategie. Nieuwe inwoners creëren inkomsten omdat ze belastingen betalen en voor de lokale ondernemers betekent het potentieel bijkomende omzet.

Die inspanningen lonen ook. Op 1 januari 2014 telde Bekkevoort 6093 inwoners. In 2015 viel dat aantal even terug naar 6077 maar daarna bleef het inwonersaantal stijgen: 6116 in 2016, 6138 in 2017, 6269 in 2018 en 6304 in 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.