Volgende week opent nieuwe recyclagepark Messelbroek

Vanaf dinsdag 9 juli kan je als inwoner van Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge met je afval naar het gloednieuwe recyclagepark aan Mannenberg 263 in Messelbroek. De parken in Zichem en Tielt-Winge worden vanaf dan gesloten. Wie al eerder een kijkje wil nemen kan op maandag 8 juli 17.00 en 19.30 uur een rondleiding volgen in het nieuwe recyclagepark.

Het nieuwe park is ruimer dan de huidige recyclagepark in Zichem en Tielt-Winge en biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer afvalsoorten in te zamelen voor recyclage. Meerdere containers krijgen een verzonken opstelling zodat je zware afvalsoorten er gemakkelijk van bovenaf kan in werpen. Het recyclagepark wordt uitgerust met weegbruggen. De afvalsoorten, tarieven en openingstijden veranderen niet.

20 recyclageparken gepland

De bouw van het nieuwe park kadert in het masterplan van EcoWerf waarbij op termijn alle inwoners van het werkingsgebied op elk EcoWerf-recyclagepark terecht kunnen. Momenteel zijn er 11 van de 20 EcoWerf-parken gerealiseerd. Dat is ook een van de redenen voor de hervestiging. Messelbroek ligt strategisch veel beter dan Zichem en Tielt-Winge. Volgens Ecowerf woont 97% van de inwoners op minder dan 10 minuten rijden van een recyclagepark.

Gratis gedeelte en betalend gedeelte

Het nieuwe park biedt meer ruimte om op termijn meer afvalsoorten in te zamelen en is gebruiksvriendelijker door de verzonken containers. Tevens zorgt een andere inrichting voor een vlottere circulatie. Er is een gratis gedeelte en een gedeelte met weegbrug voor het te betalen afval.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Tussenwegingen

Nieuw is dat je binnen dit gedeelte tussenwegingen kan doen, waardoor je na afloop alle afvalsoorten in 1 keer kan afrekenen. Voortaan hoef je dus niet meer af te rekenen en opnieuw binnen te rijden bij elke afvalsoort met een ander tarief.

Betalen met je Diftar-rekening

Bij de uitweging zal je kunnen kiezen om te betalen via de DifTar-rekening (waarmee je ook de huisvuil- en gft-ophaling betaalt). Zo hoef je niet bij elk bezoek over te gaan tot betaling met Bancontact en verloopt het bezoek sneller. Voor wie dat wenst, blijft betalen met Bancontact wel mogelijk aan een betaalzuil bij het parkwachterslokaal.

Geef een reactie