Burger King opent vandaag de deuren in Diest

Vanaf vandaag kan je gaan whopperen in Diest. BURGER KING® opent vanmorgen om 10.30 uur een nieuwe vestiging op de Maansite, vlakbij supermarkt Carrefour.

Het is de 25ste vestiging van de keten in België en de derde in Vlaams-Brabant. Het hamburgerrestaurant heeft 120 zitplaatsen en op het terras kunnen nog eens 40 mensen hun snelle hap verorberen. Dat kan overigens tot 23 ‘s avonds. De drive-in blijft open tot middernacht.

De vestiging in Diest is de eerste die in de nieuwe Pavilion-stijl werd opgetrokken. Nieuw voor België althans want in het buitenland is die stijl ondertussen de norm voor vestigingen die losstaand zijn. Het restaurant heeft vier digitale bestelschermen en twee Coca-Cola freestyle machines. Die kunnen meer dan 100 verschillende soorten frisdrank aanbieden.

Burgers met een ongeëvenaarde smaak

Het paradepaardje van BURGER KING® is de zogenaamde Whopper. CEO van Burger Brands Belgium Kevin Derycke legt het uit.

“Met de WHOPPER® hebben we simpelweg een iconische burger in huis. De burger wordt op kenmerkende wijze gegrild boven open vuur, wat het vlees goed sappig houdt en de verse groentjes worden in de restaurants zelf gesneden gedurende de dag. Omdat al onze hamburgers pas worden gemaakt na het plaatsen van de bestelling – garanderen we de ultieme smaakbeleving, voor elke klant opnieuw.”

Stevige investering versterkt Maansite opnieuw

Burger Brands Belgium investeert ongeveer 1.200.000 euro in de nieuwe vestiging in Diest. Er werken 25 mensen in vaste dienst en die worden aangevuld met 25 studentenjobs. Het management is in handen van franchisenemer Bobby Nathoe Feroz-Khan (BOSHCA BVBA).

De opening van het restaurant versterkt opnieuw het winkelgebied in de periferie van de stad. De maansite kreeg er de laatste tijd een paar sterke merken bij. Eerder dit jaar opende ZEB een nieuwe conceptstore, daarvoor verkaste ook Vanden Borre naar de site en nu is er dus BURGER KING®. De investering maar zeker ook de tewerkstelling is belangrijk voor de regio. Anderzijds komt de situatie van de lokale ondernemers in de binnenstad verder onder druk.

Burger Brands Belgium

BURGER KING® is na Mc Donalds de grootse hamburgerketen van de wereld. We rekenen dan KFC en PizzaHut even niet mee omdat het geen typische hamburgertenten zijn. In België is het merk in handen van Burger Brands Belgium dat ook Quick in portefeuille heeft. Quick is met 82 vestigingen in België overigens voorlopig nog groter dan BURGER KING®. Burger Brands Belgium heeft 3750 mensen in dienst. Geen kleine speler dus.

Geef een reactie