Oldtimermeetings en hipsters in alle hoeken van het Hageland

Op de laatste zondag van juni is het centrum van Schaffen de verzamelplaats van blinkend chroom, ronkende motoren en schoon gepimpt volk. De organisatoren van de Schaffen Classic kregen voor de elfde editie van het evenement, opnieuw meer dan vierhonderd oldtimers op bezoek. Het kerkenplein en de omliggende straten worden afgesloten voor hen. Ieder jaar komen een paar duizend bezoekers zich vergapen aan al dat fraais uit het verleden. De wagens en motoren die nog voldoende kilometers aankunnen, nemen deel aan een goed uitgestippelde rondrit door het Hageland.

Op het kerkenplein zelf wordt een oldtimer caravandorp uitgebouwd. Retro en vintage komen daar in al hun aspecten aan bod.

De organisatoren van Schaffen Classic schenken een belangrijk deel van de opbrengst van het event aan een sociaal doel in groot Diest.

Je kan verder lezen na de foto’s.
Je kan alle foto’s van de oldtimermeetings bekijken op deze fotopagina.

Bar Choque heeft zeker groeimogelijkheden

Eerder in juni vond op de citadel in Diest Bar choque plaats. Dat initiatief van Christophe Lemmens kadert in de activiteiten van de zomerbar in de citadel. Het is een rustige maar zeer toffe oldtimermeeting in een unieke omkadering. Barchoc heeft de volgende jaren zeker nog een stevig groeipotentieel.

Je kan verder lezen na de foto’s.
Je kan alle foto’s van de oldtimermeetings bekijken op deze fotopagina.

Retro Boulevard en Vintage @ De Kaai

Oldtimermeetings lokken vaak ook de vrolijk uitgedoste hipstercommunity. Volgende zondag gaat Retro Boulevard door in het Cerckelpark in Diest. Op de Kaai is er tegelijkertijd Vintage @ De Kaai, een verzamelplaats van erg opvallende, vaak Amerikaanse, oldtimers. De combinatie van die beide events is zowat de hoogmis van de mensen met een uitgesproken retrolook. Retro Boulevard heeft ook dit jaar weer een zeer knap opgebouwd animatieprogramma met activiteiten voor kinderen, grappig-stijlvolle animatie voor de ouderen, een groot flaneerterras waar je iets kan drinken en een reeks retromuziekbands. En uiteraard de prachtige omkadering van het Cerckelpark zelf.

Sint-Jansplein en Loboswijk pakken dit weekend uit met oldtimers

Op het Sint-Jansplein in Averbode zijn de oude vehikels zaterdag aan de beurt. Vanaf 9 uur loopt het plein vol met prachtig opgetuigde wagens, motoren en tractors.

In de wijk Lobos in Scherpenheuvel-Zichem vinden de Lobosfeesten plaats. Ook daar is er op zondag een oldtimertreffen. Vanaf 11 uur verzamelen de gemotoriseerde pronkstukken rond de feesttent. De organisatoren koppelen de samenkomst dit jaar aan een Motolympics. Dat is een event waarbij de deelnemers zich met een bromfiets zo traag mogelijk over een parcours moeten verplaatsen.

Hagelands Oltimer Treffen en Schaffen Fly&Drive in zelfde weekend

Op donderdag 15 augustus vindt de vierde editie van het Hagelands Oldtimer Treffen plaats op de terreinen van Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem. Tegelijkertijd gaat op het vliegveld van Schaffen de oldtimer Fly&Drive door. Dat is allicht de belangrijkste bijeenkomst van oldtimers in Vlaanderen, mede ook omdat de vliegtuigen zeer veel volk lokken. Vorig jaar waren er een paar duizend voertuigjes aanwezig en het aantal toeschouwers spurtte vlotjes over de tienduizend heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.