Stamineeke Webbekom investeert ook in juli in kwalitatieve affiche

Een nieuwe maand en dus beginnen ze in ’t Stamineeke aan een nieuw muziekprogramma. Maaike Van den dries pioniert steeds breder met haar programmatie en dat leverde in juni een paar geweldige topavonden op. Onder meer Stray Dogs, een groepje jonge durvers, bewezen dat straatmuzikanten talent en techniek kunnen combineren tot een enthousiaste potpourri van topnummers. Vorige maandag slaagde SweeT er voor de eerste keer in jaren in om ’t Stamineeke helemaal stil te krijgen. Een wat wereldvreemd ogende jongeman in korte broek en een Oosterse schoonheid met een onwaarschijnlijk stembereik zorgden voor een magische avond. Ze mogen nog eens terug komen, als het van ons afhangt.

Countrydiva met stevig cv

Op maandag 1 juli staat er countrymuziek op het programma. Kim en Phil heet het duo en het cv van zangeres Kim Kimmik leest als een stevig gevarieerd partituur. Ze werkte onder meer voor Radio 2 en VTM, was lead- en backing vocaliste bij de beste Belgische artiesten en namen als Anita Meyer, Rob De Nijs, Benny Neyman, René Froger, Lee Towers, Albert West en Luc Steeno wettigen de hoge verwachtingen. Voor de temperatuur moet u het niet laten. Het wordt amper 21° maar het countryduo zorgt ongetwijfeld voor veel  hetere standjes.

Covers beperkt tot de essentie

Op maandag 8 juli doet Marquis waar ze in ’t Stamineeke geweldig fan van zijn. De drie jonge gasten, een vocalist, een leadgitaar en een bas, brengen twee uur covers uit de beste popmuziek van de laatste drie decennia. Talking Heads, Radiohead, David Bowie en Tom Waits in een sliksplinter nieuwe jas.  Geen overbodige rifjes maar steengoede muziek beperkt tot de essentie.

Vaste waarde met mix van covers en eigen producties

Op maandag 15 juli tappen ze in ’t Stamineeke verder uit hetzelfde vaatje. Rasartiest, componist, producer en pianist Andy Sergeant is een vaste waarde op de Vlaamse podia. Hij mixt steengoede muziek van topartiesten met eigen nummers, onder meer uit zijn album What I want dat hij in 2014 uitbracht. Sergeant zal zeker een van de beste stemmen zijn die je in ‘t Stamineeke al kon beluisteren. Voor wie er de laatste maanden regelmatig bij was weet dat je een heel speciale avond op een heel hoog niveau mag verwachten.

Mark Sinatra zorgen voor exotische cocktail in pure harmonie

Op maandag 22 juli is Mark Sinatra aan de beurt. Een avond om met vette stip in je agenda te kleven. Mr Mark, Lady L en Mr Andy F zijn naar eigen zeggen 1,5 gitaar en 3,5 stemmen. Ze brengen een vreemde exotische cocktail van Lo-fi & trash,  flamenco, pop, indie, punk, country en beukende techno. Wij gingen al eens luisteren en het viel ons op dat hun stemmen onwaarschijnlijk schoon harmoniëren.

Internationaal gereputeerde one man band

Allemaal Belgisch in juli zult u denken maar op maandag 29 juli haalt Maaike Funke and the Two tone baby van over het kanaal. A one man sonic explosion, noemt deze muzikale kameleon zichzelf. Funke staat dit eigenste weekend op het podium van Glastonbury. In 2017 speelde hij op Sziget in Hongarije. Een muzikale mens die dat op zijn palmares heeft en dan toch naar de bruinste kroeg van het Hageland afzakt, dat verdient een propvol huis. Funke begeleidt zichzelf op gitaar en mondharmonica maar je mag ook een verrassende portie beatboxen verwachten.

Geef een reactie