Metallegende Channel Zero is vrijdag headliner op Lolands

Mutox is niet langer de enige groep uit eigen dorp op de affiche van Lolands. Het festival wordt op vrijdagavond geopend door Capital Scum. Peter Pies Laeremans en zijn hardcore kornuiten staan 35 jaar op de planken. Hoog tijd dus, om dat ook nog eens in Scherpenheuvel te doen.

Vrijdagavond is metalavond

Met die opener is meteen de toon van de vrijdagavond gezet. Lolands mikt op een breed publiek maar de openingsavond staat in het teken van een specifieke niche in de muziek. We hadden al rockabilly en vorig jaar werd het programma vooral opgebouwd rond The Scabs. Dit jaar is het dus metal. Wat ze in Dessel met Graspop kunnen, moet ook in Scherpenheuvel met Lolands lukken, denken ze bij de organisatie.

Het team van Lolands pakt uit met een paar topnamen uit het genre. Belgian Asociality mag het stof dat Capital Scum ongetwijfeld doet opwaaien, proberen weg te beuken. Wie bij metal een bikkelhard imago verwacht zal met deze door de haren heen gegroeide gitaarrammers een ander idee moeten koesteren. Knalhard maar vooral ook hilarisch grappig. Het is een unieke combinatie in het genre.

Legendariche metalband Channel Zero tussen de madeliefjes op Lolands

Veel tijd om op adem te komen hebben de vrijdagbezoekers van het festival niet. Na Belgian Asociality staat de absolute metaltop in België en omstreken tussen de madeliefjes op de wei in Scherpenheuvel. Channel Zero. Legendarisch, straf, mythisch en vooral keigoed. De metalband maakte vier albums in de eerste vijf jaar van hun bestaan en dat werden allemaal verkoopcijferkanonnen. We spreken over de jaren 1990. In 1997 hadden de heren het gezien met mekaar. Ze rollebolden wekenlang ruziemakend over straat en het schone metalliedje leek meteen uit. Veertien jaar meden ze mekaar en toen duwden hun fans van jaren hen via Facebook opnieuw het podium op. Na veel praten, excuses en goedmakerij zouden ze nog één optreden spelen in de AB. Dat pakte echter anders uit. De tickets waren op minder dan één minuut uitverkocht. Uiteindelijk zou Channel Zero zes keer de AB uitverkopen. Meer dan 12.000 mensen kwamen mee headbangen. Zoveel volk kan niet op een dag op de Lolandswei maar de helft zou ook al schoon zijn natuurlijk.

Sofie Engelen draait door

Na al dat gitaargeweld komen Johnny Jailbait en Sofie the Trophy Engelen de nacht inkleuren. Goe Vur In Den Otto heet de band en wat ons betreft zijn ze ook op andere plaatsen steengoed. Op Lolands bijvoorbeeld. Het metalDJ-duo van StuBru zorgt er allicht voor dat er zaterdag geen sprietje gras meer overeind staat bij Magda en André Laevers. André liet dit weekend zijn wei nog snel even hooien. Vooruitziende mens!

De affiche op vrijdag

20u30 – CAPITAL SCUM
21u30 – BELGIAN ASOCIALITY
23u20 – CHANNEL ZERO
00u30 – GOE VUR IN DEN OTTO

Geef een reactie