Proef en ontdek het verhaal van trappist in De Kloostergang

Trappist. De meeste mensen associëren de naam met bier. Niet zomaar bier dan nog. Enkel bier dat gebrouwd is binnen de muren van een abdij en onder toezicht van trappisten of trapistinnen mag het kwaliteitslabel gebruiken. Wereldwijd zijn er twaalf abdijen die dat ook effectief doen. Zes daarvan zijn Belgisch: Westvleteren, Westmalle, Chimay, Orval, Achel en Rochefort. In Nederland zijn er La Trappe en Zundert, in Italië Tre Fontane, in Oostenrijk Stift Engelszell, in Groot-Brittannië Tynt Meadow en in de VS tenslotte is er Spencer.”

De Internationale Vereniging Trappist (IVT) groepeert al die abdijen maar dat IVT heeft niet twaalf maar twintig leden. Er is namelijk ook kaas, wijn, brood, chocolade, confituur en zelfs varkensvlees dat door de trappisten gemaakt wordt en dus het label mag dragen.

Commercieel concept

Twee jonge ondernemers uit Aarschot, Koen Naulaerts en Kenny Hermans, waren geboeid door het verhaal van de trappisten. Ze bezochten de meeste trappistenabdijen en ze trokken zelfs naar Spencer in de VS. Koen en Kenny waren gecharmeerd door de warme ontvangt die ze overal mochten ervaren. Ze ontwikkelden een commercieel concept rond het gamma van Trappist en ze konden ook de paters zelf overtuigen om dat concept toe te laten.

Pop-up De Kloostergang

Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli opent het duo De Kloostergang in Aarschot. Dat is een pop-up waar alles in het teken staat van de producten en de levensfilosofie van de cisterciënzermonniken. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 uur tot 23.30 uur kan je in De Kloostergang een smakelijke trappist consumeren maar Koen en Kenny serveren ook mocktails, rode wijn, likeur, kazen en vlees.

Je kan in De Kloostergang niet alleen producten van trappist proeven, de twee zaakvoerders vertellen ook het verhaal van de kloosterorde. Dat doen ze via de aankleding van de pop-up en je vindt een reeks boeken en brochures in de boekenkasten die in de zaak staan.

Op zondagen organiseren Koen en Kenny activiteiten in De Kloostergang. Ze hebben al beer & food pairings, proeverijen met de ingrediënten, en lezingen door bekende auteur in hun agenda staan.

Naast de pop-up ontwikkelen de twee zaakvoerders ook een Trappist Tribute Box. Die kan je maandelijks laten bezorgen. Naast een specifiek biertje zit er een passend glas en een verrassing in.

Meer info op http://www.kloostergang.be

Je kan op deze afbeelding bekijken waar de abdijen die trappist maken gevestigd zijn. Je kan ook zien of er paters dan wel zusters wonen.

Geef een reactie