Fase 2 voor renovatie van ‘t Molenhuis gestart in Molenstede

Fase 2 van de renovatie van Ontmoetingscentrum ‘t Molenhuis in Molenstede is opgestart.  Momenteel is de aannemer volop bezig met de sloop van de oude gebouwen.  Na het bouwverlof, vanaf augustus 2019, start de heropbouw.  Tegen september 2020 zouden de werken moeten afgerond zijn.

Er komt een volledig nieuw sportcomplex en een kantine aan de straatkant zodat deze ook als dorpscafé kan functioneren zonder dat er activiteiten doorgaan in het Molenhuis. Op de eerste verdieping komt een multifunctionele zaal die ook als turnzaal kan gebruikt worden. De huidige feestzaal (voormalige sporthal) krijgt een nieuwe vloer en zal verder uitgebouwd worden tot een polyvalente ruimte waar podiumactiviteiten kunnen plaatsvinden. 

Fase 1 al in 2016 afgerond

In 2016 werd fase 1 van het Molenhuis in gebruik genomen.  Deze omvatte de omvorming van de sporthal tot feestzaal.  De bouw van een volledig uitgeruste keuken en tooggeheel, aanpassen van de inkom, plaatsen van een lift en de vervanging van een bouwvallig bouwdeel door een nieuw gebouw met modern sanitair en 6 vergaderlokalen.

Moderne ontmoetingscentra in alle deelgemeenten

Het stadsbestuur van Diest engageerde zich om op langere termijn de verschillende ontmoetingscentra te renoveren om ze in overeenstemming te brengen met de geldende reglementeringen en ze aan te passen aan de moderne noden.  In Kaggevinne werd De Ketel aan de binnenkant verfraaid en ruimer gemaakt en zal men dit jaar nog starten met het aanbrengen van een nieuw dak voor zaal Scafnis in Schaffen.

De gemeenteraad keurde vorige maand de erfpacht goed van de panden De Schuur en De Ark te Webbekom.  Momenteel is het studiebureel Romain volop bezig met het opmaken van een stedebouwkundig inrichtingsplan voor site De SOK in Deurne.  Dit plan moet via een duurzame, ruimtelijke visie het recreatiegebied opportuniteiten naar de toekomst bieden voor zowel de SOK, de kinderopvang, gemeenteschool en de plaatselijke sportverenigingen.

Geef een reactie