Voorzitter Bart Stals van Lions Diest mag ongeveer 9000 eendjes in de Demer laten zwemmen

Zondagmiddag vindt de tweede eendjesrace plaats in Diest. De Lions hebben de verkoop van de plastic beestjes zaterdagavond afgesloten met een fantastisch resultaat. Omstreeks 17 uur waren er meer dan 9000 exemplaren verkocht. Meer dan 8000 daarvan waren op dat moment ook effectief geregistreerd.

Alle geregistreerde eendjes krijgen een uniek nummer en dat wordt aangebracht op een ander exemplaar dat mee zal doen aan de race. Om 15 uur gaan dus ongeveer 9000 beestjes de Demer op. De eigenaar van het eendje dat als eerste finisht mag een spinkslinternieuwe Volvo V40 ophalen. Om alle misverstanden daarover op te lossen. De wagen wordt ook effectief eigendom en de BTW is betaald. De winnaar moet enkel een jaar lang publiciteit van Garage Rutten op de carrosserie laten staan. Daarna kan je er gewoon anoniem mee verder karren.

Opbrengst integraal naar Home Martine Van Camp

De opbrengst van de eendjesverkoop gaat integraal naar de nieuwbouw voor Home Martine Van Camp. Binnenkort wordt de Sint-Jan Berchmanskerk in de wijk van Poelske afgebroken. Zij maakt plaats voor die nieuwbouw.

Bart Stals is de nieuwe voorzitter van Lions Diest

De Lions hebben deze week ook een nieuwe voorzitter gekozen. Schepen van Openbare Werken Bart Stals neemt minstens een jaar lang die functie waar. Hij kan dus meteen aan de slag met dit ambitieuze project.

De Lions besteden overigens niet alleen de opbrengst van dit initiatief aan Home Martine Van Camp. De serviceclub stelt zich de volgende twintig jaar garant om de leningslast voor het project mee te dragen.

Geef een reactie