Brug oostelijke ring Aarschot gaat een nacht volledig dicht

De brug over de Demer op de Oostelijke ring rond Aarschot (R25/N10) wordt sinds april gerenoveerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).  Bij die renovatie horen ook een drietal ‘vijzelacties’, waarbij de brug 10 millimeter wordt opgetild om een nieuwe tussenlaag aan te brengen. De huidige tussenlaag van de betonnen sokkel en het brugdek en het beton van de sokkels zelf, zijn aan vervanging toe. Daarom wordt de brug opgekrikt om zo een nieuwe tussenlaag te kunnen plaatsen. Die ‘neopreen oplegging’ zoals technische experten ze noemen is opgebouwd uit laagjes rubber die onderling gescheiden zijn door plaatjes staal. Dit element dient om de brug een gelijkmatige krachtoverdracht te geven, terwijl vele voertuigen over de brug rijden.

Een nacht volledig afgesloten

Om dit werk veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig om de brug een nacht te sluiten voor het verkeer. Vanaf vrijdagavond 28 juni  om 20 uur  tot zaterdagochtend 29 juni om 6 uur rijdt alle verkeer via de grote omleiding langs de E314 die sinds april in beide rijrichtingen voor het vrachtverkeer geldt. Ook de bestaande omleiding voor fietsers en voetgangers blijft ingesteld. Zaterdagochtend 29 juni is de brug al opnieuw open voor het verkeer.

In maart werd de brug reeds een eerste keer omhoog gevijzeld tijdens de onderhoudsbeurt. Na het bouwverlof volgt er nog een laatste derde fase waarbij de brug opgetild wordt. In de huidige planning is het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus voorzien. Op dat moment start ook de tweede fase van de renovatie van de brug, waarbij er van kant gewisseld wordt en in de richting van Rillaar gewerkt wordt.

 Tweede fase van renovatie volgt na het bouwverlof.

De brug krijgt al sinds april van dit jaar een grote onderhoudsbeurt en wordt volledig “gestript”. In de rijrichting van centrum Aarschot heeft de brug vandaag reeds een nieuwe waterdichting en is de fietskoker aan het jaagpad volledig vernieuwd.  Na het bouwverlof start de aannemer met een derde en laatste ‘vijzelactie’ van de brug over de Demer en gaat ook de tweede fase met asfalteringswerken van start. De rijweg en de fietspaden die over de brug lopen krijgen in deze laatste fase

Parkeren en bereikbaarheid

Alle handelaars blijven gedurende de werken aan de brug bereikbaar! Er geldt wel een parkeerverbod ter hoogte van de werfzone.

Je kan verder lezen na het plannetje

Vrachtverkeer > 3,5 ton moet via de E314

Het vrachtverkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton volgt tijdens de ganse duur van de werken de omleiding vanuit Rillaar naar de E314: via > Diestsesteenweg (N10) > N258 Schransstraat > op- en afrittencomplex n°23 Tielt-Winge van E314. Vanuit Aarschot gaat het naar de E314 via de R25 Oostelijke Ring > N223 Steenweg op Sint-Joris-Winge > op- en afrittencomplex n°22 Aarschot van E314.

Het is deze omleiding die ook het andere verkeer volgt tijdens de nacht van 28 naar 29 juni.

Geef een reactie