Extra animatie in wielerdorp Maagdentoren #DDHH19

Dwars door het Hageland -DDHH19 voor de socialmediafreaks – wordt dit jaar geconcentreerd op het grondgebied van Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest. In de aanloop naar het offroadgedeelte ligt een kleine uitstap naar Bekkevoort maar daar passeren de renners slechts één keer.

Vier passages

Een van de kernpunten op het parcours is het wielerdorp aan de Maagdentoren in Zichem. Daar passeert het peloton tussen 15 en 18 uur vier keer. De site is ook het begin van de lange offroadstrook op de Demerdijk. Die is dit jaar vier kilometer lang. De renners gaan dus niet meteen het betonbaantje naast de spoorweg op maar ze blijven naast het water rijden tot aan de voet van het Grasbos.

Tot gisteren lag dat gedeelte van het parours er bijzonder stoffig bij. De stadsdiensten van Diest en Scherpenheuvel-Zichem hadden de putten in de weg weggewerkt , knap werk overigens, maar daardoor lag de toplaag wat losser. De regen van afgelopen woensdag heeft het stof echter geblust. Het parcours ligt er momenteel uitstekend bij.

Vooral tijdens de twee kleine slotlussen zal dit gedeelte van het parcours cruciaal zijn. De renners moeten eerst door de lastige strook van het Prinsenbos. Ze slingeren dan door het centrum van Scherpenheuvel en Zichem en komen daarna op de Demerdijk. Die strook wordt onmiddelijk gevolgd door de beklimming van het Grasbos en de slotklim naar de citadel.

Groot scherm, retrofietsen en scenes uit De Witte

Het Maagdentorencomité plant een extra inspanning. De fiets die op een stalen kabel vanop de toren naar beneden komt is vijf maal groter dan vorig jaar. Hij draagt het nummer vier, een verwijzing naar de 4de editie van de wedstrijd.

Op de ijzeren brug naar de site komen een reeks retrokoersfietsen. Daar zal ook een exemplaar van oud-tourwinnaar Jan Janssen bij zijn.

Bij iedere doortocht van de renners beelden een paar leden van het comité een scene uit De Witte uit. Nest Claes, pastoor Munte en uiteraard De Witte zelf, zullen dus opnieuw getuige zijn van de inspanningen die de renners ongetwijfeld leveren op dit cruciale gedeelte van het parcours.

Het wielerdorp is open van 14 uur tot 20 uur. Je kan de ganse wedstrijd volgen op een groot scherm. De passages van het peloton zijn ingepland op volgende tijdstippen (afhankelijk van de gemiddelde snelheid)

  • 1ste passage: tussen 14.50 en 15:02
  • 2de passage: tussen 16.17 en 16:38
  • 3de passage: tussen 16.46 en 17:10
  • 4de passage: tussen 17.25 en 17:51

Geef een reactie