Fanfare Sint-Jansvrienden moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Koninklijke Fanfare de Sint-Jansvrienden uit Averbode moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Hilde Laureys, officieel chairman van de muziekvereniging, heeft vorige week haar ontslag gegegeven. Hilde heeft al enige tijd last van wat fysieke ongemakken en ze wil daar prioriteit aan geven en het wat kalmer aandoen.

Het ontslag van Hilde Laureys wordt een stevige uitdaging voor de vereniging. Hilde was een persoonlijkheid met een duidelijke visie en sterke daadkracht. Altijd minzaam maar recht door zee.

DOsibELS opnieuw uit het slop

Vorig jaar moest het popkoor van de fanfare, de DOsibELS, al stoppen omdat zowel Els Mondelaers als Kristien Nijs hun engagement als dirigent niet meer konden combineren met hun professionele carrière. Hilde gaf echter niet op. Ze ging op zoek naar een nieuwe dirigente en vond Aalex Vertommen, een vrolijke spring-in-het-veld met de juiste ingesteldheid en kwalificaties. Niet dat daarmee het popkoor opnieuw helemaal in de steigers stond. De meeste leden hadden ondertussen afgehaakt en ook daar moest Hilde Laureys dus aan de bak.

Bestuur versterken

Al dat werk moet nu overgenomen worden door een andere witte raaf. Hilde Laureys ziet haar ontslag niet als een bedreiging voor het voortbestaan van de vereniging. “We moeten het bestuur van de fanfare versterken”, zegt ze.

De fanfare van Averbode bestaat al sedert 1897. Een jaar na de oprichting werd schrijver Ernest Claes tamboer van de vereniging. Onlangs verkaste de Sint-Jansfanfare de repetitieruimte naar de oude bibliotheek van de deelgemeente. Ze schonken toen alle spullen die te maken hebben met Nest Claes aan het geboortehuis van de auteur van De Witte. Het stadsbestuur zette op dat moment zeer terecht Hilde Laureys uitgebreid in de bloemen. Je kan de foto’s van dat mooie moment hier bekijken.

Geef een reactie