Zichem krijgt opnieuw retailshop met krantenwinkel

We hebben even met verwondering door onze haren gestreken toen we hoorden dat Tom Boonen een garage met winkel zou openen in Zichem. Het bleek overigens nog waar te zijn ook, al ging het niet over de ex-wielrenner Tom Boonen. Ondertussen draait Totaliz al een paar jaar met succes en de jonge ondernemer neemt zelfs een bijkomend initiatief.

Het pand waar Totaliz gevestigd is, grenst aan twee straten. De garage blijft bereikbaar via de Oranjestraat maar in het gedeelte van de Pater Beckxstraat opent Tom Boonen binnenkort een nagelnieuwe retailshop met krantenwinkel. Hopelijk is dit initiatief een keerpunt voor de lokale economie in Zichem waar veel kleinhandelszaken eerder de deuren sloten. De deelgemeente verloor in 2015 ook het laatste bankkantoor met geldautomaat. In 2017 probeerde de toenmalige zaakvoerder van het kantoor het met een andere bankketen maar ook dat lukte niet. De bank is ondertussen opnieuw gesloten.

Geef een reactie