FOTO | Kaggevinne herdenkt gesneuvelde piloten uit WO II

Vorige zaterdag vond in Kaggevinne de herdenking van de Britse en Canadese piloten plaats die in Kaggevinne sneuvelden. In 1940 werd een Bristol Blenheim IV uit de lucht geschoten door de beruchte Duitse nachtjager ‘Oberleutnant’ Hans Autenrieth. In 1943 werd ook nog een Short Sterling neergehaald. Luc Swinnen kent ieder detail over die trieste historiek uit zijn hoofd. Hij schreef er ook twee boeken over.

Tijdens de plechtigheid gaf de auteur een overzicht van alle feiten die zich boven Kaggevinnen afspeelden. Mevrouw vanaudenhove las een Engelstalig gedicht voor. De voorzitters van NSB en schepen geert Cluckers legden bloemen neer bij de graven.

Je kan hier een aantal foto’s bekijken maar klik zeker door naar de fotopagina waar meer dan 160 beeldjes staan

KLIK ZEKER DOOR NAAR DE FOTOPAGINA

Geef een reactie