Berke volgt prestaties van het menteam persoonlijk

Bekkevoort heeft iets met paarden. Op alle niveau’s en in alle categorieën. Pieter Devos staat momenteel in de top 5 van de Fédération Equestre Internationale, de overkoepelende internationale vereniging voor paardensport. De twee vorige weekends organiseerden de Teutoonse Ridders telkens een succesvol event voor jonge paarden. Je kan hier doorklikken naar de fotopagina.

En vorige zondag was er de koetsen- en ruitertocht van Berke’s Menteam. Berke begon decennia geleden met het initiatief en hij was er zondag, samen met zijn vrouw, zelf ook weer bij. Niet meer op de koets maar rustig een kopje koffie nippend. De man is ondertussen de tachtig ruim voorbij en zijn kinderen en kleinkinderen zorgen dat de jaarlijkse tocht prima georganiseerd verloopt.

Het concept is simpel. Je rijdt met je eigen paard, al dan niet aangespannen, een uitgestippelde tocht van 25 of 35 kilometer. Wie geen eigen paard heeft kan mee met de huifkar die getrokken wordt door twee boerenpaarden.

We hebben de foto’s ook op een aparte fotopagina geplaatst

Geef een reactie