Koning Filip maakt Floriste Ingeborg Augustus uit Aarschot Laureaat van de Arbeid

Zaakvoerster Ingeborg Augustus van bloemenzaak Amphora aan de Martelarenstraat in Aarschot installeerde vorig jaar een bloemenautomaat aan Weg Messelbroek in Zichem. Dat toestel kreeg een opmerkelijk stukje technologie ingebouwd. De temperatuur schommelt altijd tussen 11 graden en 15 graden. De kast is opgedeeld in twaalf vakken. Klanten kiezen het boeket dat men wenst, afrekenen kan met een betaalkaart en daarna opent de lade die je gekozen hebt. Na elk verkocht boeket krijgt zaakvoerster Ingeborg Augustus een sms. De boeketten worden regelmatig vervangen zodat klanten altijd verse bloemen mee naar huis nemen. De prijzen zijn dezelfde als in de winkel. 

De Aarschotse onderneemster was eerder ook al een van de initiatiefnemers van Eenzame Boekettendag. Dat is een gebruik dat overwaaide uit het Verenigd Koninkrijk. Bloemenhandelaars laten op verschillende plaatsen in de stad boeketjes achter die de mensen mee naar huis mogen nemen.

De creativiteit, ondernemingszin en inzet van Ingeborg Augustus bleven niet onopgemerkt. Koning Filip bekroonde haar met de titel van Laureaat van de Arbeid van België in de categorie Floristen. Reden genoeg voor de stad Aarschot om Ingeborg in de bloemetjes te zetten. Dit gebeurt tijdens de gemeenteraad van donderdag 13 juni om 20 uur in het Capucienenklooster.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    En die titel verdient ze dubbel en dik! Ik heb al vaak haar unieke creaties mogen bewonderen bij broodjeszaak De Piccolo in Wezemaal. De uitbaatster van de broodjeszaak verdient trouwens ook die titel! Zeker eens binnen springen bij Nadine ♥

Geef een reactie