Italiaan wordt vervanger van David Grauwels bij wereldkampioenenteam skydiven Hayabusa

Veelvoudig wereldkampioen skydiven Hayabusa haalt meestal het nieuws om alweer een nieuwe wereldtitel aan te kondigen maar deze week verraste het team met totaal onverwacht en belangrijk nieuws. David Grauwels, de man die al jarenlang als de trekker van het team kan worden beschouwd, kondigt aan dat hij volgend jaar stopt als lid van viertal dat de effectieve figuren draait. David wil nog eenmaal een wereldtitel pakken in de open klasse. Dat moet in het Siberische Tanay gebeuren. Na die competitie zal David Grauwels als cameraman verder gaan. Luc Van Britsom, de huidige cameraman, gaat volgend jaar op pensioen en kan dus niet langer deel uitmaken van het team.

Italiaan Michele Silvi wordt vervanger

De vervanger van David is zo mogelijk nog een grotere verrassing. Blijkbaar is het zeer moeilijk om in België een geschikte kandidaat te vinden. Dat moet een topskydiver zijn die bovendien ook militair is. De oplossing werd uiteindelijk ook niet in eigen land gevonden maar in Italië. Daar stopte Michele Silvi dit jaar bij Amnesya FlyX. Het wordt nu duidelijk waarom hij dat deed. Michele verkast naar België waar hij ook in dienst komt bij defensie. De FAI voorziet echter een wachttijd als skydivers overstappen naar een ander team. Silvi stopte dus om die termijn sneller te overbruggen. De Italiaan wordt als een van de meest getalenteerde jonge skydivers beschouwd.Hij zal op termijn het niveau van het team zeker kunnen bestendigen en misschien zelf verbeteren.

De beslissing van David Grauwels om minder intens bezig te zijn met zijn sport heeft allicht ook te maken met het feit dat hij binnen enkele maanden vader wordt.

Het is niet de eerste keer dat een buitenlander deel uitmaakt van Hayabusa. Roy Jans, een van de oorspronkelijke leden van het team, heeft de Nederlandse nationaliteit. Jans stapte in 2014 over naar het Franse team.

Geef een reactie