Diest vormt langste erehaag voor 1000 kilometer van KOTK

De tiende editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van 5,7 miljoen euro opgebracht. Het geld is bestemd voor klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie.  

Editie 2019 breekt records 

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker vond plaats van 30 mei tot en met 2 juni en was aan zijn tiende editie toe. De jubileumeditie brak alle records. Er reden 1140 teams mee, inclusief het internationaal peloton. Elk team zamelde minstens 5000 euro in, goed voor een opbrengst van minstens 5,7 miljoen euro. Ook de sfeer langs het parcours en in de middagsteden was ongezien. Door de hitte vond er op zaterdag en zondag een extra waterbevoorrading plaats.

Peter Van de Veire, Klaas Delrue, Cath Luyten en Karolien Debecker waren de peters en meters van dienst. Peter Van de Veire moest de 1000 km vroegtijdig verlaten. Hij werd donderdagnamiddag uit het peloton geplukt en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht voor de geboorte van zijn zoon Lex. Voor de jubileumeditie trapten ook enkele voormalige meters en peters opnieuw mee, zoals Goedele Wachters, Jan Paternoster en Eva De Roo.  

Diest krijgt Trofee van de Langste Erehaag

Tijdens het slotfeest vanavond werd opnieuw de Trofee van de Langste Erehaag uitgereikt. Middagstad Diest sleepte die dit jaar in de wacht. Maar liefst 2226 toeschouwers verwelkomden de pelotons van de 1000 km onder luid belgerinkel.  

10 jaar de 1000 km in cijfers 

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker is ontstaan in 2010. De voorbije tien edities hebben 6001 teams meegedaan aan de fietsvierdaagse. Ze fietsten samen 6.001.000 kilometer of ongeveer 150 keer de wereld rond. 17 teams en 2 solofietsers waren er elke editie bij. Mechelen was sinds 2011 de vaste uitvalsbasis ’s ochtends en ‘s avonds, 40 Vlaamse gemeenten of steden werkten mee als middagstad en ontvingen de pelotons met open armen. De langste erehaag staat met 3465 supporters op naam van Torhout in 2016. In totaal is er 30.005.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek. Met de opbrengst zijn ongeveer 80 patiëntgerichte onderzoeken ondersteund met een impact op de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten. 

De langste fotoreeks van de langste erehaag

Wij maakten ongetwijfeld de langste fotoreeks van die langste erehaag. Je kan hier een beperkte selectie bekijken maar alle foto’s van de randanimatie kan je bekijken op de fotopagina. De foto’s van de binnenkomende renners komen later online.

KLIK ZEKER DOOR NAAR DE FOTOPAGINA MET ALLE FOTO’S VAN DE RANDanimatie

Geef een reactie