Maandagavond Muziekavond in Stamineeke Webbekom

Maandagavond Muziekavond. Ook in de maanden juni en juli staat opnieuw een knappe rij live-optredens klaar in Stamineeke Webbekom. De affiche gaat er overigens steeds internationaler uitzien. In juni is er opnieuw een band uit de VS en er komt zelfs een Belgisch-Chinees duo naar Webbekom. Zaakvoerster Maaike Van den dries werkt ondertussen aan een straffe editie van Ramblas Terras. Dat dorpsfestival staat op zondag 18 augustus met een vette stip in onze agenda!

Maandag 3 juni | One man band Single Malt speelt one-hit-wonders

Op maandag 3 juni opent one man band Single Malt het nieuwe programma. Rik Mercelis speelt een selectie one-hit-wonders. Covers van het beste wat de laatste vijftig jaar door de ether werd gestuurd dus. Rik is een uitstekende zanger-gitarist maar hij zoekt ook de interactie met het publiek. En dat is wat Stamineeke Webbekom zo uniek maakt. Wie wil meezingen kan dat doen en na het optreden drinkt de artiest met plezier een goedgetapte pint mee.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Extra optreden op zaterdag 8 juni | Dominiek Akoestisch

Hij toonde een paar maanden geleden al zijn talent in ‘t Stamineeke en daarom staat Dominique Akoestisch er op zaterdag 8 juni al opnieuw. Een extra optreden dus. Omdat zaterdagavond ook perfect muziekavond kan zijn. Wie er onlangs bij was zal zeker terug komen. Dominique Swerts breidt een rist topnummers op een opzwepende manier aan mekaar. Hij doet dat solo maar zijn gitaarspel garandeert een opmerkelijke virtuositeit. Pas op: het optreden begint al om 20 uur en dus niet om 21 uur zoals gebruikelijk.

Maandag 10 juni | Americana uit de Midwest

Americana rechtstreeks geïmporteerd uit de VS. Nick Dittmeier, Bob Rutherford en Alec Rhoades zijn afkomstig uit Indiana, Midwest Verenigde Staten. Het trio Nick Dittmeier & the Sawdusters speelt een repertoire dat geënt is op de muziek van John Prine, Hank Williams, The Band, Roger Miller, Gram Parsons, Hayes Carll, Dr. Dog en Little Feat. De bands die uit de VS maar ook uit Zuid-Amerika naar Europa komen, zijn door de booking-agent vaak geselecteerd op kwaliteit. Americana is een hype en Stamineeke serveert de originals.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Maandag 17 juni | Stray Dogs – straatmuzikanten maken ambiance

Drie jonge gasten, een gitaar, een sax en een percussionist. Drie stemmen ook, die perfect harmoniëren. Stray Dogs begon als straatorkest in de straten van Hasselt. Daar leerden ze dat muziek beter werkt als de muzikanten voor wat extra ambiance zorgen. En dat is wat deze drie jonge gasten doen. Ze hebben ondertussen ook een flinke huiskamerrepuatie en hun aanstekelijk enthousiasme overtuigt nu ook de betere muziekcafé’s in Vlaanderen.

Maandag 24 juni | SweeT, met een Chinees accent

We hadden in Stamineeke Webbekom al een klad artiesten uit de UK, Brazilië en zelfs uit de VS. Op 24 juni is ook Azië aan de beurt. DuoSweeTshangai koppelt de Belg Tobias Le Compte aan Sherrie Xie uit Shangai. Vanuit deze erg boeiende culturele osmose spelen Tobias en Sherrie een mix van blues, jazz, pop, soul en funk. Ze coveren nummers van onder anderen The Beatles, Earth Wind and Fire, Jethro Tull, Robert Cray, Creedence Clearwater Revival, Chic, The Temptations en Aretha Franklin. Al dat fraais krijgt een eigen interpretatie met Chinese en Japanse invloeden. Experience The Beauty Life Brings, is het motto van dit exotisch duo. Het wordt alleszins een schone muziekavond. En als u zich zou afvragen waar het woord SweeT in de groepsnaam vandaan komt. S staat voor Sherry, W voor Worth waiting, e voor Expect, e voor Experience Epiphany en T voor Tobias.

Geef een reactie