Kolonel Tom Bilo gaat Special Operations Regiment leiden

Tijdens de jaarlijkse herdenking van Keep The Spirit Alive (KTSA) voor stichter van het regiment paracommando Eddy Blondeel in de citadel van Diest, werd duidelijk dat kolonel Vincent De Scheemaeker een stapje hogerop in de hiërarchie van defensie zet. De Scheemaeker is momenteel commandant van het Special Operations Regiment (SOR), een structuur die de para’s opnieuw hun eigenheid heeft gegeven en ervoor zorgt dat ze ook operationeel ingezet worden. Kolonel De Scheemaeker mag ook beschouwd worden als de grote bezieler van de SOR.

Vincent De Scheemaeker geeft de operationele leiding van zijn geesteskind nu op en wordt binnenkort directeur van het Special Operations Command (SOCOM). Dat orgaan coördineert de samenwerking van de para’s en de Special Forces met de andere componenten uit de land-, lucht- en zeemacht en de medische component maar ook met buitenlandse troepen die bij een operatie betrokken worden.

De opvolger van Vincent De Scheemaker wordt Tom Bilo, ook al een oude bekende van het vroegere 1ste para. Bilo werkte de eerste elf jaar van zijn carrière in diverse leidinggevende functies in het eerste para in Diest. Daarna werd hij verder klaargestoomd in diverse staffuncties en door opdrachten voor de Koninklijke Militaire School. Van 2011 tot 2014 kreeg Tom Bilo de leiding over de Special Forces. Daarna vertrok hij opnieuw naar de militaire staf.

3 comments

Geef een reactie