Teutoonse Ridders organiseren wedstrijd voor jonge paarden

Tot 14 uur kan je naar de stembus maar als je deze namiddag nog een invulling van je tijd zoekt kan je terecht in de Dennestraat in Bekkevoort. Ruiterclub De Teutoonse Ridders Bekkevoort organiseert daar hun tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge paarden.  Daar komen deelnemers uit gans het land op af. De vereniging schat dat op ongeveer 350 paarden per wedstrijddag.

De wedstrijden zijn gespreid over twee zondagen. Op zondag 26 mei maar ook op 2 juni komen ruiters, fokkers en andere paardenliefhebbers samen.  Ze keuren de paarden op hun afstamming en prestaties. Om die toeloop goed te laten verlopen is in de Dennestraat eenrichtingsverkeer georganiseerd. In de buurt van de evenementenweide geldt een parkeerverbod.

Wie gewoon een namiddag komt flaneren kan een lekker ijsje van Hoeve De Peinwinning meepikken. De Teutoonse Ridders hebben een feesttent opgebouwd waar je iets kan drinken. De vereniging bestaat overigens zeventig jaar. Extra motivatie om eer stevig paardenfeestje van te maken dus.

Geef een reactie