Dorpsfeest Eigen Kweek geeft verenigingen van Messelbroek een podium

De eerste editie van Eigen Kweek in Messelbroek was vorig jaar meteen raak. Veel bezoekers, toffe standhouders, veel ambiance. En daarom organiseren ze morgen de tweede editie.

Eigen Kweek is een alternatief dorpsfeest waar plaatselijk talent een kans krijgt in een kader met veel gezelligheid en animatie. Talent mag je heel breed interpreteren. Zang, dans, humor of muziek, het kan allemaal.

Wie gewoon een toffe namiddag wil meemaken zal zich op Eigen Kweek niet vervelen. Er zijn springkastelen, glittertattoos en kindergrime. Je kan meedoen aan volksspelen, volksdansen, je eigen button ontwerpen of een windmolen maken.

Tijdens het dorpsfeest kunnen alle verenigingen van Messelbroek hun werking presenteren. Maar ook het dorp zelf staat centraal met een fototentoonstelling over hoe het er vroeger uitzag en wat er nu te zien is in Messelbroek.

Uiteraard is er een belangrijk muzikaal accent en dat krijgt een heel speciaal kantje. Jimmy and the Black Shirts, een groep uit Messelbroek die vroeger wereldbekend was in de regio, speelt na 50 jaar eenmalig opnieuw samen. Niet zomaar een groepje overigens. In 1966 wonnen ze de voorronde van de Gouden Micro. Ze mochten naar de finale in Gent. Op een na zijn alle originele Black Shirts er opnieuw bij. Roger Geerts, Jos Naulaerts, Maurice Coomans en Theo Macquoy. Alleen René Willems  wilde niet meer in zijn zwart hemd kruipen maar hij wordt waardig vervangen door Lucien Geerts.

Jimmy and the Black Shirts beginnen eraan om 18.40 uur en ze doorploegen anderhalf uur lang de hitlijsten uit de jaren 1950 en -60. Daarna neemt de Undefined Snowband het over. Als hun lijstje covers op is kan je blijven shaken want er staat nog een discobar klaar.

Eigen Kweek vindtplaats op zaterdag 18 mei in gemeenschapscentrum De Keyt in Messelbroek. Je kan binnen vanaf 13 uur maar het feestje start om 14 uur. De inkom is gratis.

Een paar beelden van vorig jaar

Geef een reactie