Ook scholen in Diest en Westerlo vrijgegeven

Na de bommelding van deze ochtend en de massale evacuatie die dat met zich meebracht in alle scholen van Diest, Aarschot en Westerlo, werden de scholen van Aarschot deze middag al opnieuw vrijgegeven. Ook in Diest is nu alles onderzocht en PZ-Demerdal heeft ook daar de scholen opnieuw vrijgegeven. Bij de sweeping werd niets gevonden en de scholen gaan morgen dus gewoon terug open.

De overgebleven leerlingen die niet werden opgehaald op het evacuatiepunt, werden overgebracht naar de buitenschoolse opvang ’t Kliekske in Molenstede en Schaffen. De betrokken ouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Debriefing

De directieleden van de Diestse scholen werden intussen uitgenodigd voor een debriefingmoment door de politie en de burgemeester.

Ook in Westerlo zijn de sweepings beëindigd

De gemeente Westerlo meldt op de Facebookpagina dat de scholen veilig zijn. Ze maken opvallend ook melding van onderzoeken aan het veiligheidscentrum. Dat heeft allicht te maken met de anonieme boodschap die aan de brandweerkazerne werd gevonden. Het bestuur start samen met de scholen en de lokale politie een nazorgtraject op.

Massale inzet van personeel

Het gerechtelijk onderzoek loopt bij het parket van Turnhout. Als de dader(s) geidentificeerd worden mogen ze zich aan een stevige rekening verwachten. Bij de actie waren werden mensen van de steden Diest en Aarschot, de gemeente Westerlo, PZ-Demerdal, PZ-Aarschot, PZ-Zuiderkempen, naburige politiezones en de Brandweerzone Oost-Vlaams Brabant ingezet.

BE-Alert

1652 mensen kregen een melding via Be-alert. Indien jij in de toekomst ook op de hoogte wil blijven van noodmeldingen, kan je je steeds registreren via: https://www.be-alert.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.