Grote Trek krijgt nieuwe impulsen

De moeder van alle bedevaarten kwam vandaag aan in Scherpenheuvel. De 89ste Grote Trek. Te voet van Berchem station naar Scherpenheuvel basiliek.

Al 89 jaar probeert de organisatie om de deelnemers op het parcours achter de Jamboree Band te houden. Al 89 jaar mislukt dat. Iedereen zoekt onderweg zijn eigen tempo. Maar dit jaar was de groep aan het einde opvallend gesloten, opvallend solidair.

Jan Lamquet en Pitte Van Gils hebben de Grote Trek al die jaren doen overleven. Zij verdienen daarvoor eeuwig respect. Lamquet deed het met ijzeren hand. De Pitte was veeleer het zachtaardige type. Hij overleed vorig jaar onverwachts en het was zeer de vraag wat er met de bedevaart zou gebeuren. Die vrees lijkt ongegrond. Tijdens het lof na de aankomst werden vandaag een aantal verdienstelijke mensen gehuldigd. Onder hen ook Jos Jacquemyn. Hij liep al veertig keer mee in de bedevaart. Die huldiging is nieuw en het bewijst dat de mensen die de organisatie hebben overgenomen de Grote Trek ook nieuw leven zullen inblazen.

Geef een reactie