Made in Schaffen, een mash-up van lokaal talent en ervaren podiumbeesten

In de Gildenzaal in Schaffen vindt op zaterdag 4 mei de derde editie van Made In Schaffen plaats. Dat wordt een muzikaal project met talentvolle starters en ervaren podiumbeesten.

Jonge artiesten en groepen uit de deelgemeente krijgen de kans om hun talent te tonen voor een live publiek. De avond wordt afgesloten door de Schaffen Rockies, een mix van ervaren muzikanten uit Schaffen die één keer per jaar samen optreden. De inkom is gratis. De show begint om 19.00 uur.

Op het podium
NUTS !

Meer dan 25 jaar geleden ontmoetten Erwin en Patrick elkaar in de Aarschotse pop/rockformatie Challenger. Ze toerden een ze met deze band doorheen het land.  Nadien besloot ze om hun eigen muzikale weg te gaan. In 2017 kruiste hun pad opnieuw en dat resulteerde in een fris muzikaal concept. Puur, zonder veel blabla maar met veel spirit en een muzikale ziel.

NUTS ! dus.  Het strakke en punctuele drumwerk wordt ondersteund door de bas. De aankleding gebeurt door het frivole gitaarwerk, elektrisch en akoestisch. Als afwerker volgt een sterke zangpartij, aangevuld met backing vocals waar nodig. Muzikanten:  Patrick Isenborghs (zang+gitaar),  Erwin Ballings (drums+backing vocals), Bart Natens (basgitaar)

Drowning, not Waving

 Een vierkoppige jonge band ontstaan in de zomer van 2018. Jams van singer-songwriter Nick Nijst (Zang & Gitaar) en Mathias Moermans (Gitaar & Backings) waren de basis voor deze groep. Ward Vanzurpele (Drums) kwam aansluiten Siebe Vanzurpele (Bass) maakte de band compleet. Ze brengen eigen nummers onder het genre Alternative Indie Rock. Een jonge bende met sprankelende gitaren, melodische baslijnen en dreunende drums.

Kris Baeyens

Een man van weinig woorden maar met heel veel talent. Kris is een beginnende singer-songwriter die niet al te gecompliceerde liedjes maakt met een verhaal. Hij is beïnvloed door ondermeer Eddie Vedder en Bob Dylan.

De Notenbalkers

De jeugdband van Koninklijke Fanfare Sint-Hubertus Schaffen. Ze bestaan uit twee groepen. De jeugdband (blazers begeleid door drums en klein percussie) onder leiding van Nele Vandeweyer en de drumband onder leiding van Chris  Jacobs.

De Grote Minse

Onder het motto “Nooit te oud om te leren” heeft Sam Vandeweyer vier jaar geleden zes  jonggezinde mensen verenigd met de zelfde levensleuze “Spelen kan, feesten MOET!” Waardoor het voor hem niet gemakkelijk is om les te geven aan deze losbandige groep. Toch zijn ze er in de voorbije 12 maanden in geslaagd om zes liedjes in hun vingers te steken die ze aan jullie oren willen laten vleien. Zij die hun oordopjes vergeten zijn,…… spijtig.

Groepsleden : Julien Sneyers, Karen De Smet, Katja Volders, Sylvia Majchrowicz, Freddy Geyskens, Geert Brouns

Daisy & The Diamonds

“Some people like to rock, some people like to roll, but movin’ and a-groovin’s gonna satisfy my soul”. Daisy (Lara Hoeyberghs) en haar Diamonds, Ulrich Merckx, Florian Soret, Johannes Volders en Sander volders, zorgen voor swingende sixties-hits, vette soul, knetterende disco en hedendaags dansbaar materiaal. So come on and let’s have a party!

 Schaffen Rockies

Een mix van muzikanten uit Schaffen de avond afsluiten. Dit jaar zijn dat de muzikanten van Daisy & The Diamonds, aangevuld met Bieke Nackaerts en Dirk Lavreys.

Geef een reactie