Scherpenheuvel opent bedevaartseizoen met intieme viering

1 mei is traditioneel de opening van het bedevaartseizoen in Scherpenheuvel. Eigenlijk druppelen er al wekenlang bedevaarders, al dan niet in groep, naar het Mariaoord.

De viering voor de opening van de bedevaarten gebeurt al jarenlang op de vooravond van 1 mei. Het is een mooie ceremonie, intiem ook. Zonder al te veel volk van buitenaf. Het zijn de mensen van Scherpenheuvel zelf die onder mekaar Maria eren.

Kinderen hebben zelfgeplukte bloemen mee. Het koor van de basiliek opent daarna het meer plechtige deel van de viering. Huidig deken Felix Van Meerbergen en de toekomstig deken Luc Van Hilst spreken dankgebeden uit. De harmonie sluit af met een miniconcert. Het bedevaartsoord is nu voor een maand of zes in handen van van het religieus toerisme en de bedevaart. Daarna is het dorp weer van ons, zou wijlen burgemeester Jef Lemmens het zeggen.

Geef een reactie