Voorzitterschap gemeenteraad en -commissie opgeknipt in drie termijnen

De gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem heeft vorige donderdag de voorzitter  van de gemeenteraadscommissie aangeduid. Dat voorzitterschap is niet onbelangrijk. In veel besturen lijkt de discussie over de belangrijke thema’s te verschuiven naar een of meerdere  commissies. In Aarschot en Diest zijn meerdere commissies geïnstalleerd, opgedeeld in functie van belangrijke beleidsdomeinen. Morgen publiceren we daar een vrij uitgebreide beschouwing over. In Scherpenheuvel-Zichem is er slechts 1 gemeenteraadscommissie maar het voorzitterschap ervan is dan weer gekoppeld aan de voorzitter van de gemeenteraad. Die combineert beide functies.

Geert Janssens ook op lijst Vlaam parlement

Beide mandaten zijn geparkeerd bij CD&V en die partij gaat het voorzitterschap verkavelen over drie personen. Tijdens de eerste twee jaren van de legislatuur is voormalig schepen Marleen Van Meeuwen aan zet. Daarna komt Arlette Sannen haar vervangen. Zij was voorzitter van de gemeenteraad tijdens de vorige legislatuur. De laatste twee jaar zijn voor Geert Janssens. De hoofdeconoom van werkgeversorganisatie Etion lijkt daarmee een sleutelfiguur te worden naar de volgende verkiezingen toe. De vijftigjarige Geert Janssens staat momenteel bij CD&V Vlaams-Brabant op de negende plaats voor het Vlaams Parlement. Om verkozen te worden moet hij er in slagen om een belangrijk aantal voorkeurstemmen te scoren. Gezien zijn bekendheid in het ondernemersmilieu en ook als auteur is dat geen onmogelijke opdracht.

Geef een reactie