Livemuziek in Stamineeke Webbekom met opmerkelijke namen

De regio rond Diest is al decennialang een kweekvijver voor goede muzikanten in allerlei genres. Nu lijkt er ook een echt muziekcircuit te ontstaan met festivalletjes, jazzavonden en cafeetjes die iedere week uitpakken met een liveband.

Maandprogramma in ‘t Stamineeke

Een van die kroegen is ’t Stamineeke in Webbekom. Maaike Van den dries was daar al een tijdje mee actief in de uitbouw van een reeks live-optredens op maandagavond. Toen ze einde vorig jaar de zaak overnam bouwde ze verder aan het concept Maandagavond Muziekavond. Elke maandagavond tussen 21 en 23 uur speelt er een liveband in ‘t Stamineeke. De affiche is een mix van klasbakken en getalenteerde nieuwelingen. Die optredens zijn gratis.

Op de affiche van april staan een paar opmerkelijke namen.: The Man in Black (1 april), Sean Preston & The Loaded Pistols (8 april), Rocco di Turi & special guest (15 april), Double Trouble (22 april) en Cousin Made (29 april).

The Man in Black, Johnny Cash voor de 21 ste eeuw | 1 april 2019

The man in Black is een van de beste Johnny Cash tribute-bands in de lage landen. Het trio brengt de nummers van Cash op een manier die ze vandaag nog meer relevant maakt.  Trouw aan de roots van de country, maar met de energie en kracht van rock’n roll. Johnny Cash voor de 21ste eeuw. De diepe, doorleefde stem van zanger/gitarist Geert Bouckaert ligt heel dicht bij die van Cash, maar toch geeft hij elke song een eigen accent. Vaak klinkt hij rauwer en harder dan de legendarische artiest. Veel meer 2018 dan 1955. Zangeres Charlotte De Mey vult de partijen van June Carter in op een warme soulvolle en bij wijlen jazzy stijl. Gitarist Anthony Statius zorgt met zijn telecaster voor het typische countrygeluid, maar hij verrijkt het Cash-repertoire ook met meer rockgerichte en bluesy sounds.

The Man in Black brengt een overzicht van de carrière van de grootste countryzangeer ooit in meer dan 20 liedjes, inclusief een zevental duetten Johnny Cash/June Carter. In de kleinere cafés brengen ze een akoestische set “Johnny & June Intiem” met de meer gevoelige songs van Johnny Cash & June Carter.

Amerikaanse coverband passeert in Webbekom | 8 april 2019

Sean Preston & The Loaded Pistols is een Amerikaanse band die momenteel tourt in Europa. Zij brengen een boeiende mix van muziek die geïnspireerd is op de klassieke tearjerkers uit de country & western, de eerlijke bluesmuziek van Robert Johnson en John Lee Hooker en de krachtige sound van de rock&roll uit de jaren vijftig. Ze wisselen dat gevarieerde repertoire af met lyrische ballads van Leonard Cohen, Bob Dylan en Nick Cave maar gaan ook een rauwe punksong of een ingetogen gospelclassic niet uit de weg.

Muziekmonument Rocco di Turi belooft verrassing | 15 april 2019

De zeventigjarige Belgische Italiaan Rocco di Turi speelt niet alleen muziek, hij ademt muziek. De oom van popmonument en womanizer Mauro Pavlovski is een uitzonderlijke gitarist die een zeer breed repertoire beheerst. The Beatles en Pink Floyd waren ooit zijn prefereetjes maar de man durft zowat alle klassiekers uit de popmuziek aan.  Rocco komt op maandagavond wel vaker ’t Stamineeke binnengewandeld. Hij wil van dit optreden een absoluut toppertje maken en hij beloofde enigszins geheimzinnig om een speciale gast mee te brengen.

Twee unieke stemmen vinden mekaar in Double Trouble | 22 april 2019

Double Trouble is een vrij nieuw concept van Pieter Cooreman en Piet Vastenavondt, twee opmerkelijke stemmen die mekaar harmonieus versterken. De twee speelden een paar try-outs in muziekcafé Kwadraat en die waren zo straf dat ze besloten om samen een muziekproject te starten. Piet en Pieter spelen een intimistisch repertoire met eigen nummer en covers van de betere singersongwriters zoals James Taylor en Sam Cooke. Je kan ze nu nog in een bruin cafeetje gaan beluisteren maar de kans dat dit duo erg ver geraakt is meer dan waarschijnlijk.

Plezier en een osmose van stemmen | 29 april 2019

Cousin Made de Luxe is een akoestische coverband met de drie neven Jeroen Homblé, Koen en Stijn Paredis. Zij brengen een erg brede mix van de betere popmuziek, genre Coldplay, Ed Sheeran maar ook The Radio’s. Cousin Made drijft op een unieke osmose van stemmen die mekaar naadloos aanvullen. Hun optredens worden telkens een feestje waar de levensvreugde uitspat.

Geef een reactie