Vader en zoon Buvens ontwikkelen droge worst met kruiding van Tripel Rost

Brouwer Franky Buvens liet vorig jaar een moderne brouwinstallatie neerpoten in de fabriekshal van zijn vader, de wild- en gevogeltespecialist Willy Buvens. Vader en zoon delen voortaan niet enkel een bedrijfsgebouw, ze combineren hun knowhow ook in een product.

Droge worst met kruiden van tripel

De bieren van Brouwerij Buvens worden vaak in echte biercafé’s met een ruim aanbod speciaalbieren op de kaart geschonken. Die cafés hebben meestal ook een paar typische lichte snacks in huis. Droge worst bijvoorbeeld, die soms wekenlang achter de toog van de zaak, beter hangt te worden. Frank zag het gat in de markt. Er is geen mens beter geplaatst om zo’n worst samen te stellen dan vader Willy Buvens. Die ging met plezier aan de slag met een selectie van het beste varkensvlees. Hij mixte de kruiden van Tripel Rost erin en dat geeft een heel verfijnde en exquise smaak aan het worstje.

“De droge worst wordt op traditionele manier gemaakt en gedroogd”, zegt Franky Buvens. “We hebben wat moeten experimenteren met de samenstelling van de kruidenmix en met de dikte van de worst maar ze staat nu helemaal op punt.

Klanten enthousiast

De klanten van ‘t Stamineeke in Webbekom mochten donderdagmiddag als eerste proeven en de reacties waren unaniem enthousiast. De worst zal binnenkort ook in een paar andere zaken in de regio verkrijgbaar zijn.

Nog andere plannen

Frank en Willy Buvens verkennen nog een paar andere pistes om hun topproducten te combineren. Er komt onder meer een houten bierplank waar vier proefglaasjes in passen die kunnen gecombineerd worden met bouletten of pensen van Buvens.

One comment

Geef een reactie