Leerlingen Haartooi van De Prins steunen 4 sociale projecten met in totaal 1600 euro

De leerlingen van de studierichting Haartooi in scholengroep De Prins schenken 1600 euro aan vier goede doelen. De kapsters-in-spe runnen hun eigen kapsalon Salounge. Dat is een zogenaamde leerplekomgeving waar de meisjes, naast haartooi, ook alle andere aspecten  van een eigen zaak leren kennen. Ze moeten onder meer aan de bak met de financiële, de administratieve en de commerciële onderdelen van een onderneming .

Extra openingsuren en bijkomende activiteiten

Tijdens de maanden november 2018 en januari 2019 draaiden ze extra openingsuren en de meisjes organiseerden ook een aantal bijkomende activiteiten. “Het project was een onderdeel van het eindwerk dat de groep moet maken”, zegt coördinatrice Ursela Bonte. “Er was ondermeer een ZEN-avond met relaxatie-oefeningen en massage. Dat leverde aardig wat centjes op.”

In december schonken ze al een eerste cheque van 400 euro aan de actie Kom op tegen Kanker via De Warmste Week. Vorige week dinsdag trok het groepje kapsters in spe naar Home Martine Van Camp. Ook zij hadden een cheque van 400 euro mee. Op dinsdag 26 maart deelden de studentes haartooi de laatste twee cheques uit. Die gingen naar het ALS-Laevers fonds en naar het project Te Gek!? van psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael.  

“We hebben niet alleen geld geschonken”, zegt coördinatrice Véronique Roosen. “Er werd ook telkens een woordje uitleg gegeven over de werking van de projecten die we steunen. Op die manier verhogen we de maatschappelijke betrokkenheid van onze studenten.”

Geen klassieke leslokalen meer

Scholengroep Adite is een pionier in Vlaanderen voor het herdenken van de manier waarop onderwijs wordt gegeven. Dat heeft ook een stevige impact op de inrichting van de schoolgebouwen. Vooral in de site De Prins in Diest gebeuren bijzonder ingrijpende maar erg boeiende veranderingen. De leerlingen van de richting Haartooi zitten niet meer in klassieke klaslokalen, maar in een volledig ingericht kapsalon, waar echte klanten worden ontvangen, geknipt en gestyled. “In de werking van het kapsalon krijgen de leerlingen eigenaarschap over hun eigen leerproces”, vertelt Marie Vanaudenhove, directeur van De Prins. “Ze bepalen zelf aan welke vaardigheden en competenties ze bij welke klanten werken. Bovendien worden de theorievakken zoveel mogelijk aangebracht in het kapsalon zelf, zodat leerlingen de leerstof binnen een rijke context aangeboden krijgen en meteen ook leren toepassen.”

Op de foto: Peter Laevers (ALS-Lavers fonds) en Marc Hellinckx (TeGek!?) met de studentes Indira, Kiara, Alessandra, Hanne, Tina, Lieke, Britt, Kendra en Rana.

2 reacties

  • Ik vind het enorm wat jullie gepresteerd hebben. Het doet echt deugd te zien Dat jullie je zo inzetten voor goede doelen en dan in het bijzonder voor het
    Als-Levers fonds. Heel erg bedankt.

    Like

  • Ik vind het enorm wat jullie gepresteerd hebben. Het doet echt deugd te zien Dat jullie je zo inzetten voor goede doelen en dan in het bijzonder voor het
    Als-Laevers fonds. Heel erg bedankt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.