Lions organiseren opnieuw eendjeskoers tijdens Supermercado

Het feest voor open Demer kreeg drie jaar geleden een pittig extraatje. De Lions hadden wekenlang badeendjes verkocht om hun ondersteuning van de Bremberg en home Martine Van Camp te financieren. Ze verkochten 12.228 exemplaren. Mensen die een eendje kochten konden zich registeren om deel te nemen aan de eendjeskoers en die vond plaats tijdens de openingsfeesten. Tom Mues uit Scherpenheuvel was de koper van het plastic beestje dat als eerste arriveerde op de Kaai. Hij mocht een coole Volvo V40 van garage Rutten mee naar huis nemen.

Colombiaanse kleuren

Drie jaar later gaan de Lions opnieuw aan de bak. Vanaf volgende kan je opnieuw badeendjes kopen. De prijs blijft ongewijzigd op 5 euro. Naast gele eendjes zijn er dit jaar ook blauwe en rode exemplaren en daar is een goede reden voor.

“De eendjesrace vindt dit jaar plaats op zondag 23 juni tijdens Supermercado”, zegt Benoit de Ceunynck. “Het thema van dat stadsfestival is dit jaar Colombia. Geel, rood en blauw zijn de kleuren van de Colombiaanse vlag.”

De serviceclub heeft aan het milieu gedacht. In 2016 zaten de eendjes in een plastic verpakking. Dat is dit jaar niet meer het geval. De exemplaren van dit jaar zijn ook aantrekkelijker voor de kinderen omdat ze piepen als je er op duwt.

Er is dit jaar ook weer een supercoole Volvo V40 te winnen. De winnaar wordt definitief eigenaar van het voertuig, BTW inbegrepen. De prijs van de wagen is 26.260 euro. De tweede prijs is een elektrische fiets. Wat er verder nog op de prijslijst komt wordt pas later bekend gemaakt. 

Opbrengst voor Home Martine Van Camp

De opbrengst van de actie wordt opnieuw gebruikt om de leningslast van de nieuwbouw voor Home Martine van Camp te helpen dragen. Zij starten met de bouw van een nagelnieuw dagcentrum op de site van Poelske. In het najaar wordt de Sint-Jan Berchmanskerk daar afgebroken om plaats te maken voor dat project. De Lions waarborgden de afgelopen 20 jaar de leningslast van De Bremberg. Ze doen nu hetzelfde voor Home Martine van Camp.

Positieve vibes

De serviceclub heeft ook een bijkomend objectief met de eendjesrace. Tijdens de actie in 2016 ontstond er een plezante interactie op de sociale media maar ook op de verkooppunten zat de sfeer helemaal goed. “We willen Diest mee op de kaart zetten als een stad waar het goed is om te wonen”, zegt Benoit De Ceunynck. “In 2016 voelde je een positieve vibe in de stad. We willen dat graag opnieuw mee helpen bestendigen.”

De Volvo V40 wordt volgende week op de Grote Markt opgesteld op een podium. De Lions staan scherp in de startblokken. Ze lieten een nagelnieuw campagnetentje maken en op 31 maart kan je een eerste keer eendjes kopen tijdens Lady’s CityDeLuxe. De eendjes zijn ook te koop bij heel wat handelaars in Diest.

De Lions staan ook op volgende events:

  • 31.03    Ladies City De Luxe
  • 18.04    Witte Donderdag
  • 27.04   kledinginzameling – geen verkoop)
  • 12.05    opening toeristisch seizoen / Begijnhoffeesten
  • 25.05    Remember Day Para’s
  • 01.06    de 1000 km van Kom op tegen Kanker
  • 16.06    Inclusief Toerisme op de Halve Maan
  • 21/06    Dwars door het Hageland
  • 22.06    Supermercado

Geef een reactie