Veertien erkende carnavalsverenigingen in Scherpenheuvel-Zichem

Geen carnavalstoet in de regio dit weekend. Maar goed ook want het weer was niet bepaald gunstig. In Scherpenheuvel-Zichem was dat echter geen reden om de pluimen niet op carnavalshoed te plaatsen.

Veertien erkende carnavalsverenigingen

Het stadsbestuur nodigt ieder jaar de carnavalsverenigingen uit voor een receptie. Dat gebeurt in de raadszaal maar die was vorige vrijdag te klein om al het volk dat op de uitnodiging afkwam, een plaatsje te garanderen. Scherpenheuvel-Zichem heeft niet alleen vier belangrijke stoeten, er zijn ook veertien (14) erkende carnavalsverenigingen.

Extra stewards in Schoonderbuken

Eerder vorige vrijdag was er ook nieuws van de carnavalstoet in Schoonderbuken. Die werd vorige zondag omwille van de storm afgelast. Na overleg met het bestuur en de politie hebben De Bezembinders beslist om de stoet te laten plaats vinden op 27 april 2019. Er kunnen op dat moment minder politiemensen ingezet worden maar dat compenseren de organisatoren met de inzet van extra stewards.

Stoet in Scherpenheuvel opnieuw gecombineerd met kermis

Volgende week zondag 24 maart staat de carnavalstoet in Scherpenheuvel nog op het programma. Ook dit jaar wordt die stoet gecombineerd met een kleine kermis. Op de Zuidervest tegenover het stadhuis staan van vrijdag 22 maart tot en met maandag 25 maart  zes mermisattracties: een auto-scooter, een lunapark, een kindermolen, een viskraam, een schietkraam en een frituur. De marktkraampjes die daar op zaterdagnamiddag staan schuiven op naar de August Nihoulstraat. Het centrum wordt daardoor zowel op zaterdag- als op zondagnamiddag afgesloten.

Geef een reactie