Betalend parkeren start volgende maandag aan station Aarschot

De stad Aarschot herinnert de treinreizigers eraan dat de stationsparkings aan de Nieuwlandlaan en de Leuvensesteenweg in Aarschot vanaf maandag 18 maart 2019 betalend zijn.

Goedkoper parkeerabonnement voor Aarschottenaren

Op vraag van het stadsbestuur past de NMBS een goedkoper parkeerabonnementstarief toe voor de Aarschottenaren. Het tarief geldt voor treinreizigers met een treinabonnement vanuit Aarschot die gedomicilieerd zijn in Aarschot of één van de deelgemeenten.

  • 1 maand: niet-inwoners betalen  34,70 euro | inwoners betalen 23,14 euro
  • 3 maanden: niet-inwoners betalen  90,60 euro | inwoners betalen 60,38 euro
  • 1 jaar: niet-inwoners betalen  362,30 euro | inwoners betalen 241,53 euro

Je vindt meer informatie op

http://op https://www.belgiantrain.be/nl/station-information/caror-bike-at-station/b-parking/my-b-parking/aarschot

Terbeschikkingstelling stationsparkings

Vanaf 18 maart stelt de NMBS beide stationsparkings tussen 19 uur ’s avonds en 7 uur ’s morgens gratis ter beschikking van de gebruikers. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat omwonenden er ’s avonds gratis kunnen parkeren, wat de parkeerdruk in de buurt van het Kapitein Gilsonplein kan verlichten. Ook op zaterdagen, zon- en feestdagen stelt de NMBS beide parkings gratis ter beschikking.

Tijdens weekens met activiteiten zoals Rock Werchter, Werchter Boutique, Werchter Classic en concerten waarvoor de NMBS dagtrips met een parkingforfait aanbiedt geldt die gratisregeling echter niet.

Daarnaast stelt de NMBS een gedeelte van de stationsparking aan de Nieuwlandlaan ter beschikking van de stad voor openbare evenementen die gratis zijn.

Tegenover deze afspraken staat dat de stad Aarschot het (groen)onderhoud, zoutstrooien en sneeuwruimen op beide stationsparkings voor haar rekening neemt.

Uitbreiding blauwe zones, invoering kortparkeren en kiss & ride

Om te verhinderen dat de parkeerdruk in de stationsomgeving zal toenemen, treft de stad enkele flankerende maatregelen. Zo breidt de stad de blauwe zone aan de parking van Cristal Monopole en aan de achterzijde van het station uit vanaf 18 maart. Er geldt een sensibiliseringsperiode van een maand. Aan de voorzijde van het station plant het stadsbestuur kortparkeerplaatsen. Kiss & ride is gratis op beide stationsparkings gedurende 30 minuten. In dat geval is het niet nodig om je parkeerticket te valideren aan de parkeerautomaat.

2 comments

  • 1. in tijden van week van de mobiliteit en promoten om groen te reizen, vraagt men om te betalen voor te parkeren. Dan kunnen warenhuizen ook een financiële bijdrage vragen om te parkeren. Dit is de omgekeerde wereld. ik had niets anders verwacht van een liberale burgemeester en voorzitter.
    2. pure discriminatie: de financiële bijdrage om te parkeren tussen inwoner en niet- inwoner.

  • Deze prijzen zijn inderdaad pure waanzin, jaag maar iedereen weer de wagen in . Ik ga alvast terug met de wagen naar Leuven of Brussel. Ecologisch denken is trouwens niet aan de liberalen besteed. Leve het kapitaal en de graai cultuur. Laat onze wereld dan maar zo snel mogelijk naar de verdoemenis gaan.

Geef een reactie